Derde deel van de film Grease in de maak: ‘Summer Loving’

Er is een film die iedereen uit mijn generatie kent. Een klassieker, waarvan we de liedjes na ruim veertig jaar nog steeds uit ons hoofd kennen en die meteen een bepaald gevoel oproept. Je weet nog precies waar je de film keek en met wie je in die tijd optrok. Those su-hu-mmer ni-i-i-ghts… Tell me more!... Die film is natuurlijk Grease.

Grease, met in de hoofdrollen Olivia Newton-John en John Travolta, ging op 16 juni 1978 in première. De film was meteen een groot succes. De verfilming van de gelijknamige musical speelde zich af op een highschool in de jaren vijftig. Danny en Sandy beleven in de zomervakantie een romance. Ze ontmoeten elkaar daarna opnieuw op Rydell High School en blijken dan behoorlijk verschillend te zijn. Danny, die tijdens de vakantie nog lief en romantisch was, heeft op school een heel ander imago. Met zijn glad gekamde haren, leren jack en stoere vriendengroep is hij het tegenovergestelde van Sandy, met haar zachte stem en zoete pastelkleurige vestjes. Maar aan het einde van het schooljaar komt het allemaal goed en rijden de twee in een cabrio weg, de toekomst tegemoet.

Olivia en John

De twee sterren van de film, Olivia Newton-John en John Travolta waren al bekend bij het grote publiek toen Grease uitkwam. John Travolta speelde een jaar eerder nog de hoofdrol in Saturday Night Fever en Olivia had al twee nummer 1-hits gescoord. Maar ze twijfelde enorm of ze de rol wel moest aannemen. Ze had bijna geen acteerervaring én: een meisje van achttien spelen terwijl ze al negenentwintig was, dat zag ze niet zo zitten. Overigens bevond ze zich in goed gezelschap, want slechts één iemand uit de cast had de juiste leeftijd. De actrice die Rizzo speelde zette zelfs op haar drieëndertigste een highschoolmeisje neer. Het heeft nooit echt iemand gestoord.

Reünie

Vorig jaar was het veertig jaar geleden dat de filmmusical uitkwam en dat was aanleiding voor een reünie. Danny en Sandy kwamen met een deel van de andere acteurs bij elkaar. John Travolta is inmiddels 65 jaar en acteerde na Grease nog in diverse films. In zijn privéleven had hij het nodige te verduren. Hij verloor in 2009 zijn 16-jarige zoon, die overleed aan de gevolgen van de ziekte van Kawasaki. Olivia Newton-John is 70 jaar en ook haar leven ging niet over rozen. Ze kreeg in 1992 borstkanker en de kanker kwam nog twee keer terug, in schouder en ruggengraat. Er gingen eind vorig jaar geruchten dat ze er slecht aan toe was, maar in een video op sociale media liet ze met Oud en Nieuw weten dat het prima met haar gaat. Ben je benieuwd hoe het met de anderen gaat? Klik dan hier.

Grease 2 en Summer Loving

Zoals het wel vaker gaat met kaskrakers, kwam er een vervolg op Grease. Die film speelde zich opnieuw af op Rydell High School, maar met andere karakters. Wel kwamen een paar bijrollen terug zoals Principal McGee, Frenchy en Coach Calhoun. Michelle Pfeiffer vertolkte de vrouwelijke hoofdrol. Voor haar was het een doorbraak, maar Grease 2 werd geen hit. Het laatste nieuws is dat er nog een vervolg komt. De nieuwe film gaat over de zomerromance van Danny en Sandy, het begin van het verhaal van de film uit 1978. De werktitel is Summer Loving en dat zijn de eerste woorden uit de soundtrack van Grease. Wanneer dit derde deel in de bioscoop komt en wie de acteurs zullen zijn is nog niet duidelijk.

Hier nog een paar Grease-weetjes:

  • De scène in Frenchy’s kamer waar Rizzo zingt over Elvis Presley werd gefilmd op dezelfde dag dat Presley overleed
  • Danny’s vriend Kenickie moest gebukt lopen en andere trucks toepassen zodat John Travolta groter zou lijken
  • Richard Gere deed ook auditie voor de rol van Danny
  • De zus van John Travolta, Ellen, was heel even in de film te zien, als serveerste
  • Wanneer Rizzo “Look at Me, I’m Sandra Dee,” zingt, gaat ze naar een foto van Elvis Presley en zingt “Elvis, Elvis, let me be.” Deze scene werd gefilmd op de dag dat Elvis overleed.
  • Olivia Newton-John moest aan het einde van de film in die strakke zwarte broek worden genaaid omdat de rits was gebroken. Ze mocht de broek niet uitdoen voor het filmen voorbij was, omdat opnieuw naaien teveel tijd in beslag zou nemen.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top