close
  • zaterdag 30 mei
Culinair

De zomer komt er weer aan, barbecueën maar!

De zomer komt er weer aan, barbecueën maar!

De zon begint steeds vaker te laten zien in Nederland, dus dan zal de barbecue ook weer uit het hok moeten worden gehaald. Even de BBQ afstoffen en dan kun je direct aan de slag! Maar, dan heb je natuurlijk wel een aantal nieuwe tips nodig. Daarbij gaat dit artikel je helpen! 

American style BBQ

Als je kijkt naar de recepten voor BBQ’en dan moet je in 2020 eigenlijk ook een bezoekje nemen aan de Verenigde Staten. Barbecueën is dan ook een vaste traditie in Amerika, de grill staat altijd aan in het enorme land. Toch hebben mensen wel wat misvattingen over de Amerikaanse stijl BBQ. Want het verloopt in de VS vele malen relaxter dan wij Nederlanders denken. In Amerika is het zo dat iedereen die langs wil komen iets moet meenemen qua eten en drinken. Op deze manier ligt er hoe dan ook wat eten klaar voor iedereen. Hierbij kun je denken aan vlees, maar ook aan stokbrood of een dessert.

Pakketten

Anno 2020 is het ontzettend eenvoudig om te barbecueën. Eigenlijk hoef je nog heel weinig te doen. Maar hoe dan? Nou, met behulp van een handig pakket voor de BBQ. Zo laat je je hele barbecue verzorgen en hoef jij alleen maar de grill aan te steken. Zo kun je onder meer complete pakketten bestellen bij een webshop of aanschaffen in een winkel. Zo een pakket zal bestaan uit vlees, maar ook uit sauzen, stokbrood en salade. Het scheelt je dus een hoop werk, waardoor je alleen maar meer zal genieten van de BBQ.

Voorbereiding

Als je nou niet zo een pakket wil kopen omdat je de barbecue liever zelf in de hand hebt dan is het verstandig om het goed voor te bereiden. Dit is met name aan te raden als je weet dat het binnenkort lekker weer wordt maar dat je op die dag geen tijd hebt om alles klaar te maken. In dit geval kun je dan al eerder beginnen met de voorbereiding. Zo kan het vlees twee dagen eerder al in de marinade, terwijl de kruidenboter dan ook al gemaakt kan worden.

Geschreven door: Redactie