close
  • zondag 24 oktober
Zorg en Zekerheid

De wereld van Belinda: grenzeloze energie

De wereld van Belinda: grenzeloze energie

Sikkepit

Wat doe je bij vlammende pijn in je voet, waardoor je nog amper kunt lopen? Strompel je naar het medicijnkastje omdat een aantal bezoeken aan je huisarts geen sikkepit hielpen? Of gooi je het over een totaal andere boeg, en laat je je healen, waarbij er tussen de healers en de Bron een zuivere energie uitwisseling plaatsvindt? Zweverige materie? Welnee, healen is een begrip uit de alternatieve geneeskunst, en zo oud als de weg naar Rome. Het betekent letterlijk: ‘heel worden’, oftewel het in evenwicht komen met jezelf, je sociale omgeving en de kosmos. En is een goede aanvulling op de reguliere geneeskunde. Nieuwsgierig geworden naar het healerschap? In deze column vertellen Gert van Beek en Romy van Kleef je graag meer hierover.

Boiler op pootjes

Gert en Romy vinden het heel gewoon wat zij doen, en voelen zich niet uitverkoren dat zij zich kunnen rekenen tot de 8e generatie van magnetiseurs. En vergelijken zichzelf gekscherend als een ‘boiler op pootjes’, wanneer ik uit het niets word aangeraakt door hun vlammende energie. Een innerlijke hittegolf die dit keer dan ook niets te maken had  met mijn hormonen die weer ‘s  een loopje met me wilden nemen.

Romy loopt niet te koop met haar gaven, en al helemaal niet op de   ambulanceverpleegkundige opleiding die zij volgt. Wanneer het toch ter sprake komt, ervaart zij weinig weerstand. Bij Gert ligt dit anders; hij krijgt veel negatieve reacties, maar doet er verder niets mee.

Wanneer Gert klachten heeft, kan hij zichzelf redelijk goed genezen, maar neemt het herstel meer tijd in beslag vanwege eventuele emoties. Op dergelijke momenten vraagt hij Romy om hulp, en dit gebeurt ook andersom.

Onvoorwaardelijk

Allebei worden zij onvoorwaardelijk ondersteund door gene zijde. Bij Gert gebeurt dit door zijn vader, oom en een nicht, waarbij hij hun energie en frequentie inmiddels feilloos herkent. Romy wordt door haar (overgroot)oma en een tante ondersteund. Sinds dat zij met Gert samenwerkt, groeit haar zelfvertrouwen, en heeft het contact met de spirits weer een positieve wending genomen. De dolende spirits van soldaten en andere bezoekers in haar ouderlijk huis neemt zij daarom steeds vaker voor lief. En maken zij het te bont, dan vraagt zij Gert om hulp of doet zij een lampje aan voor het slapen gaan.

Balans

Raken Gert en Romy uit balans door stress of andere narigheid, vraag ik me af? Absoluut niet, wordt me verteld. Het is een energie-uitwisseling tussen moeder aarde, de kosmos, en die van de cliënt waardoor zij goed in balans blijven. En wat ook helpt, is je aandacht te richten op de voeten, een keer diep adem te halen, waardoor de energie als vanzelf weer gaat stromen.

De energie van Gert wordt als meer indringend ervaren dan die van Romy, maar dit doet niets af aan de feitelijke werking hiervan. Er is nu eenmaal een verschil in de mannelijke en vrouwelijke energie, waarbij de mannelijke een kern van de vrouwelijke, en de vrouwelijke een kern van de mannelijke bevat. En minstens zo belangrijk: het hebben van meer levenservaring heeft invloed op je energie level. In 2021 wordt Gert 60 en Romy 19.

Diepziende ogen

In haar zoektocht naar het leren (ver)kennen van haar persoonlijke energiekracht, vertelt Romy dat zij vanuit haar ouderlijk huis, een keer een kijkje ging nemen in Gert’s huiskamer. Gert verandert nog wel ’s iets in huis, en zonder het haar verteld te hebben, beschreef zij een voor haar onbekende foto, waarop Gert met zijn jongere broer stond afgebeeld. En laat dit nu helemaal kloppen! Of die keer dat zij haar hand boven een wereldkaart hield, waarbij haar vingerafdrukken na een half uur zichtbaar werden, zonder de kaart aangeraakt te hebben. Eh? Het zijn de ogen van Romy’s oude ziel, die dit mogelijk maken. Bijzondere ervaringen, ook voor Romy, ondanks haar ‘doe maar gewoon’-mentaliteit.

Binnen en buiten

Naast de 7 chakra’s in het lichaam, zijn er 6 buiten ons lichaam, maar deze moet je wel zien en/of voelen om te kunnen behandelen aldus Gert. De chakra’s in het lichaam nemen een vaste plek in. De energiecentra buiten het lichaam doen dit niet, en worden ook wel niet lichamelijke chakra’s genoemd.

Het gaat in deze column wat te ver beste lezer, om op de diepere betekenis van alle chakra’s in te gaan, maar een beknopte uitleg van die in het lichaam, wil ik je zeker niet onthouden.

Corona stekels

In hun leslocatie in Soest gaven Gert en Romy – voordat de Coronacrises uitbrak – elke laatste zondag van de maand, groepshealingen aan ca 40 personen. Een laagdrempelige manier van behandelen, waarbij je anoniem, zonder aangeraakt te worden, je innerlijke batterij kon laten opladen door hun liefdevolle energie. Daarnaast verzorgden zij chakra- en aura healingen, waarbij de mensen vaak al een verbetering in hun klachten bemerkten, nog voordat zij iets gedaan hadden. Vanwege allerlei beperkende maatregelen rondom het Coronavirus liggen deze helende activiteiten, al maanden stil. En wordt de verhuizing naar een grotere leslocatie in Hotel de Witte Bergen, verschoven naar het najaar van 2021.

Klachtenvrij

In antwoord op mijn vraag wat de meerwaarde is van het bijwonen van een groepshealing, is dat het merendeel van de bezoekers, een aanzienlijke verbetering in hun klachten ervaart. Zo vertelt het verhaal van een vrouw die met veel moeite in hun leslocatie in Soest de trap opkomt, en na een groepshealing probleemloos naar buiten loopt. Of een ander voorbeeld van een vrouw die  na twee groepshealingen haar peperdure steunzolen lekker aan de wilgen kan hangen: haar lichaam staat weer helemaal in balans! En terwijl Gert me hierover vertelt, verschijnt er een grote glimlach op zijn gezicht, en die van Romy.

Bijna gratis

Het is hun ultieme missie mensen te  behandelen tegen een niet al te hoog tarief. En heb je een aanvullende verzekering, dan wordt het consult door de meeste zorgverzekeringen veelal vergoed. Schatrijk worden is dus niet hun bedoeling, maar het betalen van de huur, gas en licht of het volgen van een aanvullende opleiding blijven natuurlijk wel allemaal doorgaan.

Afscheid

Na nog een koffie, neem ik afscheid van twee enthousiaste mensen met een hart van goud. Dag Gert! Dag Romy! Bedankt voor het prettige samenzijn.

Tekst: Belinda Inhulsen. Belinda spreken of een tip geven? Dat kan! Zie haar blog op facebook https://www.facebook.com/MijnPassieIsSchrijven/ of mail haar: belindainhulsen@gmail.com

Geschreven door: Belinda Inhulsen