Dé Vierdaagse krijgt dit jaar een bijzonder alternatief!

Goed nieuws voor alle wandelfans; nieuwe app maakt ‘Vierdaagse’ tóch mogelijk.

Goed nieuws voor alle wandelfans; nieuwe app maakt ‘Vierdaagse’ tóch mogelijk. Met behulp van de nieuw te lanceren wandel.nl-app kan heel Nederland van 21-24 juli meedoen met De Alternatieve Vierdaagse. Dat maakte Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) vandaag bekend.

Om drukte te vermijden wordt er uiteraard niet gelopen over het officiële parcours in Nijmegen, maar lopen de deelnemers straks een zelfgekozen route van 10, 20, 30, 40 of 50 kilometer per dag ergens in Nederland. Dit betekent dat niet alleen de duizenden Vierdaagse-deelnemers mee kunnen doen, maar de inschrijving vanaf vandaag openstaat voor iedereen die de uitdaging aan wil gaan en een heel uniek aandenken aan deze vierdaagse-editie wil verdienen.

‘Ook geen Vierdaagse in Nijmegen dit jaar’, kondigde premier Rutte op 21 april aan. Paul Sanders, directeur-bestuurder KWBN: “Ondanks de grote teleurstelling toonden alle betrokkenen en deelnemers hun begrip. Maar toch liet het ons niet los. Wetenschappers drukken ons op het hart dat,  juist nu corona in onze samenleving rondwaart, bewegen crucialer is dan ooit. Daarop zijn we samen met sportmarketingbureau House of Sports op zoek gegaan naar een veilig alternatief voor hét wandelevenement van het jaar.” Stichting DE4DAAGSE, uit naam van KWBN organisator van de originele Vierdaagse Nijmegen, geeft aan blij te zijn dat KWBN met dit alternatief deelnemers de mogelijkheid biedt alsnog in een aangepaste vorm en op eigen gelegenheid de Vierdaagse te lopen.

Volksgezondheid

Burgemeester Bruls van Nijmegen is verheugd met De Alternatieve Vierdaagse: “Ik ben blij dat KWBN flexibiliteit toont en met dit initiatief deelnemers, maar ook andere wandelaars een verrassend mooi alternatief biedt. Natuurlijk hopen we volgend jaar iedereen weer gezond in Nijmegen te begroeten, maar voor nu vinden we het belangrijk dat mensen toch in beweging blijven en ontdekken hoe de wandelsport aan de volksgezondheid kan bijdragen. Ik wens iedereen veel wandelplezier en als voorzitter van het Veiligheidsberaad vraag ik iedereen om ook tijdens het wandelen de richtlijnen van het RIVM op te volgen.”

Nieuwe app

De app biedt de deelnemer de mogelijkheid overal in Nederland een eigen attractieve wandelroute naar keus uit te stippelen. Tijdens het wandelen wordt er genavigeerd en wordt de route bijgehouden en na afloop opgeslagen. Het alom bekende en veelgebruikte ‘Wandelkilometerboekje’ wordt daarmee digitaal. Bijkomend voordeel is dat de app ook ná De Alternatieve Vierdaagse gebruikt kan worden voor een ommetje in de eigen omgeving, om te trainen of tijdens wandeltochten (als deze weer georganiseerd mogen worden).

Inschrijven voor De Alternatieve Vierdaagse kan via www.alternatievevierdaagse.nl.

De app voor deelnemers zal enkele dagen voorafgaande De Alternatieve Vierdaagse beschikbaar komen voor Android en iOS.