De meest inspirerende en vrolijke Instagram accounts om te volgen

De meest inspirerende en vrolijke Instagram accounts om te volgen.

Wie veel op Instagram te vinden is, kan soms wel eens het gevoel hebben dat je vaak maar wat hersenloos zit te scrollen door allerlei informatie, terwijl je eigenlijk niks in je opneemt. Op zich niks mis mee als je daar ontspannen van wordt, maar het kan anders! Want er kan een wereld voor je opengaan, als je maar weet welke accounts je moet volgen. Van inspirerend, tot hilarisch van prachtige plaatjes tot de heerlijkste recepten. Lees hieronder verder en verrijk je Instagram feed!

Voor de kunstliefhebbers

Een platform als Instagram, waar het vooral om de plaatjes draait, is natuurlijk een waar walhalla voor kunstliefhebbers. Niet alleen kun je je favoriete museum gewoon opzoeken en volgen voor een uniek kijkje achter de schermen en natuurlijk voor fijne kunst zoals bij het Kröller-Müller Museum, maar je kunt ook allerlei kunstzinnige Instagram accounts volgen om dagelijks inspirerende kunst te kunnen bekijken. Een mooi voorbeeld van zo’n account is het Nederlandse Instagram account Avant Arte, waar je de meest diverse en bijzondere kunstwerken voorbij ziet komen. Dat het account populair is blijkt wel uit het aantal volgers, dat inmiddels de 2 miljoen al ruim gepasseerd is.

Watertanden bij de lekkerste gerechten

Voor mensen die werkelijk alles verslinden wat ook maar iets met voeding en eten te maken heeft, oftewel, de échte foodies, is er op Instagram een hele rits geweldige accounts te vinden. Eigenlijk is de keuze zo enorm dat je er een beetje in kunt verdwalen. Ze variëren van ‘de kilo’s vliegen eraan terwijl je er alleen maar naar kijkt’ tot ‘kun je dit echt eten?’, maar stuk voor stuk zijn het geweldige inspiraties om die eeuwenoude vraag te beantwoorden; wat eten we vandaag? Hier beperken we ons tot de inspirerende voedsel goeroes van Nederlandse bodem die je écht moet volgen als je zelf een betere chef wilt worden. Miljuschka Witzenhausen is niet alleen een geweldige chef die prachtige recepten deelt, maar ook een humoristische en intelligente dame die bovendien body positivity wil bevorderen. Wil je ondanks alle positieve gedachten over alle soorten lichamen toch graag een paar corona kilo’s kwijt? Kijk dan eens op het Insta account van Sonja Bakker, die er met haar 46 jaar ontzettend fit uit ziet.

De wereld over vanuit je luie stoel

Hoewel langzaam maar zeker de wereld weer een beetje open gaat, zijn voor de meeste mensen de reismogelijkheden nog enigszins beperkt. Maar dat is helemaal niet zo erg als je de mooiste reis accounts op Instagram volgt, zoals die van Passion Passport of National Geographic Travel. Als je deze account gaat volgen loop je wel het risico dat je een flinke reiskoorts te pakken krijgt en niet kunt wachten om zelf ook je koffers te pakken. Tot die tijd kun je lekker wegdromen bij de plaatjes en inspiratie op doen voor je volgende trip.

Lekker aan de wandel

Op het oer-Hollandse Instagram account Wandel.nl kan de verstokte wandelaar en natuurliefhebber zijn hart ophalen. Hier vind je de mooiste wandelroutes en kun je leuke en informatieve vlogs van boswachter Hanne bekijken. Maar ze plaatsen ook prachtige plaatjes van ons adembenemend mooie kikkerlandje. Je krijgt meteen zin om je wandelschoenen aan te trekken.

Voor de echte boekenwurmen

Op Instagram heb je ontzettend veel account die iets met boeken te maken hebben, zo zijn er de zogenaamde bookstagrams, waar je met name mooi gefotografeerde boeken ziet, kun je ervoor kiezen om jouw favoriete of plaatselijke boekwinkel te volgen voor de leukste boekentips, zoals bij de geweldige boekhandel Waanders in de Broeren, of volg je een fijn poëzie account voor je dagelijkse dosis woordkunst.

Gewoon voor de lol

Duik in de wereld van memes en gifs (of leer eindelijk eens wat dat zijn), hilariteit en spitsvondige grappen op Instagram. Onverminderd populair en ook altijd scherp en grappig is het door bijna 57 miljoen mensen gevolgde 9gag. Omdat humor natuurlijk erg persoonlijk is en niet iedereen elke grap kan waarderen, kun je ook gewoon je favoriete komiek volgen om je door op te laten vrolijken. Van Nederlandse bodem is Jochem Myjer een aanrader en als we over de grenzen gaan mag de immer hilarische comédienne Celest Barber, die graag beroemdheden en aanstellerige modellen op de hak neemt door ze op onflatteuze wijze te imiteren, niet ontbreken.

Wil je trouwens niks meer missen van 50 plus in Nederland? Dan kun je ons ook volgen op Instagram!