De blues op je bord in Easterein

In deze 50+ maart-muziekmaand mag de blues niet ontbreken. En laat restaurant Noflik Easterein het daar nou helemaal mee eens zijn.

Even iets over de blues. Ontstaan in de late negentiende eeuw uit met name religieuze gelederen, denk aan gospel, is de blues een muziekstijl met melancholie in de hoofdrol. Samen muziek maken om het lijden wat draaglijker te maken.

De blues viert nog altijd hoogtij in Amerikaanse steden als Chicago en Detroit en werd begin twintigste eeuw de voorloper van onder meer de rock-’n-roll. De blues is echter nooit verdwenen en ze vertelt vooral het verhaal van alledag. Het zingen van de blues biedt troost en geeft kracht om het leven ondanks alle misère te vieren.

Het leven is genieten!

Combineer dit gegeven met heerlijk eten, en het leven is genieten! Dat vinden ze ook bij restaurant Noflik Easterein waar Blues Cruise Eastersnein een fenomeen is geworden. Live bluesmuziek op zondagmiddag vanaf 16 uur in de Tuinzaal. Tot en met eind april worden deze winter-bluesmiddagen nog gehouden. Maar natuurlijk kun je ook op andere momenten prima bij Noflik Easterein terecht voor een lekkere lunch of diner aan het water of in de ‘oude schuur’.

Interesse in lekker eten en luisteren naar blues muziek? Kijk hier.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top