close
  • zaterdag 21 september
Vrije tijd

De beste hondenbrokken van Nederland – Gezond en wel!

De beste hondenbrokken van Nederland  – Gezond en wel!

In Nederland hebben we schappen vol met verschillende soorten hondenbrokken. Net zoals dat we dat hebben voor producten die wij als volwassenen tot onze voeding rekenen. Bij 123tinki.com vergeleken we een zeer ruim en gevarieerd aanbod aan hondenbrokken zodat u niks tekort komt. Of beter gezegd, dat uw hond niks tekort komt. Ons uitgangspunt in de grote speurtocht naar hondenbrokken is dat ze gezond moeten zijn in combinatie met een lekkere smaak. Een specifieke, grote en tijdrovende zoektocht over het internet omdat er nou eenmaal een uiterst groot aanbod van hondenbrokken verkrijgbaar zijn bij meerdere toonaangevende bedrijven. Kijk ook of de hondenbrokken verzekerd worden in de huisdierenverzekering.

Gezonde hondenbrokken

Goede hondenbrokken beschikking over een inhoud van gezonde voedingsstoffen en ingrediënten. Daarnaast zorgt een toevoeging van natuurlijke voedingsstoffen ervoor dat de brokken ook nog eens lekker van smaak zijn. Daarbij moet de brok ook op goede sterkte zijn, dat wil zeggen dat uw hond zonder enige moeite de hondenbrokken op een rustige manier kan wegkauwen. Wel zo prettig natuurlijk. Tussendoor willen we nog even het fabeltje uit de wereld helpen over dat hondenbrokken beter zijn dan natvoer of andersom. Zolang de inhoud maar compleet is met de juiste ingrediënten en voedingsstoffen kunnen ze beide zonder problemen in de hondenbak gedaan worden. Het kan wel zo zijn dat uw hond beter reageert op een van de twee keuzes die we zojuist beschreven. Er zijn in Nederland een heleboel verschillende soorten hondenbrokken te koop. Dat maakt het voor baasjes soms lastig om op juiste wijze hun slag te slaan. Wij begrijpen dat dit lastig voor u kan zijn en hopen u middels onze informatie te helpen, zodat u beter een keuze kunt maken.

We gaan eerst even iets dieper in op de feiten dat hondenbrokken moeten bestaan uit de juiste voedingsstoffen en de juiste ingrediënten. Dat dit de beste oplossing voor een hond is komt door het gegeven dat alle biochemische processen aan de binnenkant van uw viervoeter, bijna helemaal afhankelijk zijn van voedingsstoffen die het lichaam binnen komen. Zodoende kan iedereen de conclusie wel trekken dat hondenbrokken van essentieel belang zijn in het leven van de hond.

Goede voeding is goede ontlasting

Aan de samenstelling van de perfecte hondenbrokken staan hondenbrok producenten stil bij zaken zoals biologische beschikbaarheid, verteerbaarheid, energiedichtheid, consistentie, uiterlijk aanzien, appreciatie door het dier en houdbaarheid. Het speelt allemaal een rol in het uiteindelijke proces van het begin tot het einde, met als doel de juiste hondenbrok te produceren. Twijfelt u eraan dat uw hond de juiste hondenbrokken tot zich neemt? Neem dan een kijkje bij de ontlasting. Het is over het algemeen namelijk zo dat de hoeveelheid geproduceerde ontlasting een goede indicatie geeft van hoe de kwaliteit van het voer daadwerkelijk is. Heeft u hond dunne ontlasting? Dan kunnen sterk twijfels geuit worden over de hondenbrokken. Bij stevige ontlasting kunt u er vanuit gaan dat de hondenbrokken picco bello in orde zijn. Gezonde brokken zorgen er daarnaast voor dat uw hond een mooie en glanzende vacht heeft. Een goede voeding zorgt er tevens voor dat uw hond energierijk door het leven stapt.

Hondenbrokken worden geregeld tot droogvoer. Dat wil niet zeggen dat ze helemaal geen water bevatten. Droogvoer beschikt in de regel namelijk ook over waterstoffen. Voor de zekerheid maar ook omdat het lekker is adviseren we altijd een bak met water op de grond te zetten.

Goedkoop is niet altijd goed

We willen u er echt op attenderen dat u goed kijkt waar u de juiste hondenbrokken koopt. Er zijn namelijk bedrijven die ontzettend goedkoop hondenvoer aanbieden. Dan is het risico aanwezig dat de hondenbrokken niet over de juiste inhoud beschikking. Bij ons op de website staan een hoop zakken hondenbrokken omschreven van goede bedrijven. Royal Canin is een bedrijf die de meeste van jullie wel kennen. Ook wij werken samen met dit topmerk. Enkele namen van andere bedrijven zijn Brekz, Petsplace, Medpets.nl, Bol.com, Zooplus, Huisdierzaak en Warentuin. In onze ogen hebben zij fantastische en gezonde producten. De eindverantwoordelijkheid hiervoor ligt zoals u zult begrijpen bij deze producenten zelf.

Geschreven door: Redactie