close
  • zondag 19 september
Financiën

Dat geeft rust: een onafhankelijke financiële apk

Dat geeft rust: een onafhankelijke financiële apk

Wilt u eerder stoppen met werken? Vraag u zich af hoe u meer vermogen kunt opbouwen? Of bent u werkgever en vraagt u zich af hoe u het pensioen voor uw werknemers zo goed mogelijk regelt? Bianca Wateler van Pensioen Blik is een gedreven, professionele pensioenspecialist en financieel planner. Haar doel? U inzicht geven in uw persoonlijke financiele situatie en waar nodig advies geven hoe bepaalde zaken beter geregeld kunnen worden. Op die manier weet u nu en in de toekomst precies waar u aan toe bent. En financiële stabiliteit geeft rust. 

Aan de Kapweg in Kootwijkerbroek heeft Pensioen Blik een mooi onderkomen. Een ruim, licht en warm ingericht kantoor geeft u meteen een prettig en vertrouwd gevoel. Iets wat ook in Bianca zelf is terug te vinden. Betrokkenheid, eerlijkheid, openheid en enthousiasme zijn stuk voor stuk eigenschappen die een absolute pre zijn op het gebied van pensioenen en financiën. “Ik wil graag een band voor de langere termijn met mijn klanten opbouwen, daarbij vormen openheid en vertrouwen de basis.” Dankzij jarenlange ervaring opgedaan bij verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen en in de consultancy bij PwC Nederland is Bianca met recht een ervaren pensioenspecialist te noemen. 

Als werkgever 

Een pensioen regelen voor uw werknemers. Als werkgever is dat niet altijd verplicht. Maar, als u pensioen toezegt, dan bent u wel wettelijk verplicht om aan een aantal eisen te voldoen. Pensioen Blik helpt u graag om alles rondom het pensioen voor uw werknemers op en top te regelen, u maximaal te ontzorgen en werknemers duidelijk te maken hoe uw pensioenregeling bijdraagt aan hun toekomstig inkomen. „Op onafhankelijke wijze en met een heldere blik adviseer ik mijn klanten op het gebied van pensioenen en communiceer ik daarover transparant met werknemers. Pensioen is maatwerk; het kan voor verschillende mensen verschillend uitpakken, dat is ook afhankelijk van iemands persoonlijke situatie. Het is belangrijk dat werknemers inzicht hebben in hun toekomstige portemonnee, weten welke keuzes ze hebben en wat de gevolgen van keuzes zijn. Pas dan kunnen ze ook keuzes maken, zoals extra sparen, eerder stoppen met werken of minder werken. Dat geeft een werknemer rust. En dat betaalt zich dan in positieve zin uit op het gebied van werkhouding en productiviteit. Er is dus sprake van een gedeeld belang.” 

Als zelfstandig ondernemer 

Als zelfstandig ondernemer moet u zelf zorgen voor uw pensioen. Uiteraard krijgt u een AOW-uitkering, maar voor een aanvulling daarop bent u zelf verantwoordelijk. “Dat is een belangrijk verschil ten opzichte van werknemers. Er zijn (fiscale) mogelijkheden genoeg. Pensioen Blik helpt zelfstandige ondernemers graag met het inzichtelijk maken van de persoonlijke financiële situatie en van mogelijke oplossingen wanneer aanvullingen gewenst zijn. Dit alles op een eenvoudige en duidelijke manier uitgelegd.” 

Als toekomstig pensioengerechtigde

Regeren is vooruitzien, zo luidt een bekend gezegde. Dat geldt zeker ook als het gaat om uw pensioen. “Een pensioentoezegging an sich zegt nog niets over de kwaliteit van het pensioen of over het netto bedrag wat iemand overhoudt na zijn of haar arbeidzame leven. Het is daarom van belang dat mensen zich goed laten voorlichten. Belangrijke vragen die beantwoord moeten worden zijn onder meer: Hoeveel inkomen krijg ik als ik stop met werken en hoeveel heb ik nodig? Wanneer wil ik stoppen met werken? En als ik eerder wil stoppen, wat moet ik dan nu al apart zetten? Wat regelt de overheid? En mijn werkgever? 

Welke invloed kan ik nog zelf uitoefenen op mijn pensioen? 

Veel informatie wordt nog steeds voor kennisgeving aangenomen. Dat is begrijpelijk gezien de complexiteit van de materie. Ik kijk samen met mijn klanten naar het totaalplaatje en focus daarbij op hun persoonlijke situatie. Daarbij is het belangrijk dat u regelmatig checkt of uw voorzieningen nog aansluiten bij uw wensen. Wet- en regelgeving veranderen regelmatig en ook uw persoonlijke situatie kan veranderen. Regelmatig herijken en indien nodig bijsturen is noodzakelijk!” 

Als particulier 

Bianca Wateler spreekt over een financiële APK. “Onze auto wordt regelmatig gekeurd. Gezien alle ontwikkelingen in Nederland is het zaak dat mensen ook hun financiële situatie zo nu en dan onder de loep laten nemen. Wat zijn uw (financiële) dromen en hoe kun je die bereiken? Pensioen Blik staat u daar graag in bij. Met als doel? Zorgen dat u zelf de regie houdt voor een gezonde financiële toekomst!” 

Pensioen Blik, Kapweg 23, Kootwijkerbroek Tel. 06 – 38 15 44 82 info@pensioenblik.nl www.pensioenblik.nl 

[advertorial]

Geschreven door: Redactie