Daarom laat je je voornaam wijzigen

Een voornaam is belangrijk. Maar wat is een goeie voornaam, of beter nog: wat is een niet-goeie voornaam? 

Even een rijtje BN’ers langs die hun kinderen best bijzondere namen gaven. Flikken Maastricht actrice Angela Schrijf noemde een van haar kinderen Mensje. Rapper Afrojack heeft een dochter Vegas en zanger Dean Sanders koos voor zijn zoon voor de naam London. Hadewych Minnes koos voor Salvador. 

Dochter Arie

Zanger Jan Rot ging helemaal los met namen. Hij heeft een dochter Elvis en verder een Rover Bambam Maria, Wolf Willem en Maantje Piet. Martijn Krabbé heeft Bickel en Achilles. Jules Deelder heeft dochter Arie. 

En wat dacht je van voornamen van kinderen van BN’ers als Rembrandt, Otis, Trots en Monroe. Chanel doet het ook goed en Broos en Tip lijken toch ook best bijzonder. 

Waarom heet ik geen Klaas of Marjolein?

Je kunt je voorstellen dat deze kinderen op enig moment denken: waarom heet ik geen Klaas, Marjolein of Bob? Dan moeten ze met een goed verhaal komen om hun naam te veranderen.

Een ongepaste voornaam kun je laten wijzigen. Daar moet je dan wel een advocaat in de arm nemen. En dat niet alleen. Je moet ook nog een goed verhaal hebben waarmee je duidelijk kunt maken dat het echt belangrijk is dat je een andere voornaam aanneemt. 

Advocaat

Tussen de vijfhonderd en zeshonderd mensen per jaar wijzigen hun naam. Een advocaat dient voor jou een verzoekschrift in. Je mag volgens de wet je naam natuurlijk weer niet in een rare voornaam laten wijzigen, maar wat is dan weer raar? 

Ghëarmiangelijanno

Mr. Gatsby site zette de meest opvallende namen van vorig jaar op een rij. We noemen er een paar: Chukwukadibie (jongen), Man (meisje), Servet (jongen), Wijn (jongen), Ghëarmiangelijanno (jongen) en Qut (meisje), 

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top