close
  • donderdag 13 augustus
Culinair

Culinaire hotspot van de week: kunst op je bord bij Het Atelier

Culinaire hotspot van de week: kunst op je bord bij Het Atelier

Creatief gedekte tafels, schilderijen op je bord, spannende smaakcombinaties en een wisselend maandmenu, geïnspireerd op kunstwerken. Daarvoor moet je naar Wierden. In het hippe sfeervolle restaurant Het Atelier ontmoeten Rembrandt en Vermeer elkaar in een moderne setting.

Op het menu vind je namen als bietenschuim, kaaskletskop, mousseline en parelgort. Ingrediënten die je nog nooit hebt geproefd of die je niet eens kent worden verwerkt in heerlijke gerechten. Allemaal vers, eerlijk en puur.

Cowparade

koeDe viergangen-maandmenu’s bij Het Atelier hebben altijd een thema dat te maken heeft met kunst. In november staat het menu in het teken van de Cowparade, een publiek kunstproject dat in een groot aantal steden is uitgevoerd. Daarbij worden standbeelden van koeien door kunstenaars beschilderd. De beelden kun je na gebruik kopen en de opbrengst gaat naar een goed doel.

Een smakelijke carpaccio van kalf met pesto, avocado en oude kaas vormt het Cowparade voorgerecht. Ook de andere drie gangen zijn niet te versmaden. Kom langs en proef de kunst!

Catering

Het Atelier is iedere vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 17.00 uur geopend. Mocht je op een andere dag willen genieten van de uitstekende keuken, dan is er een complete cateringservice voor een geslaagd feestje.

Geschreven door: Redactie