In restaurant De Buuren draait het al sinds 2009 om ontmoeten en genieten. ‘A simple ‘Hello’ could lead to a million things.
Out of the box
Bij De Buuren vind je geen traditionele menukaart. In dit restaurant denkt men out of the box en de creativiteit spat dan ook van de kaart af. ‘Lekker tegendraads op de Veluwe’ noemen ze het zelf. Het begint al met de quiz over eten op de eerste pagina. Je mag je buigen over vragen als: welke Italiaanse saus kan er gevormd worden met alle letters van “stoep”?
Creatief
Vervolgens blijkt dat je je eigen burger of tosti helemaal ‘zelf kunt bouwen’ en je borrelplank zelf samen mag stellen. Er is een wine-by-the-glass systeem waardoor je per glas van een kwaliteitswijn kan genieten en je hoort waarschijnlijk voor het eerst de term krokettenfestival. Er zijn vier bijzondere soorten en je mag er zelf een saus bij kiezen. Veel gerechten van de kaart zijn in kleine en grote porties te bestellen. Dat is handig voor kleine eters en voor iedereen die niet kan kiezen. Dan smul je gewoon van meerdere kleine gerechten.
Smaaksensaties
De koffie is van Vascobelo uit Antwerpen. En naast de gewone merken frisdrank kun je proeven van de dranken van het Engelse Fentimans. Smaken als Mandarin & Seville orange jigger en Cherry-tree cola prikkelen ongetwijfeld je zintuigen.
Tenslotte nog dit: als je van loungen en dansen op de zaterdagavond houdt, dan zit je bij De Buuren ook goed. Lokale talentvolle DJ’s zorgen voor een goede danssfeer en je kunt heerlijk tussendoor relaxen in één van de loungebanken.