close
  • zondag 1 augustus
Culinair

Culinaire hotspot van de week: eeuwenlang lekker eten in Herberg De Engel

Culinaire hotspot van de week: eeuwenlang lekker eten in Herberg De Engel

In de zestiende eeuw kon je er al lekker eten. En dat deed prins Maurits van Oranje bij terugkomst van een schermutseling met Spanjaarden bij Nijmegen. In Dodewaard ging hij er met zijn vloot voor anker en wedden dat ze honger hadden.

Een herberg met zo’n rijk verleden vult zich natuurlijk gemakkelijk met verhalen. Pikanter is het verhaal over ondeugende ontmoetingen tussen niet-echtelieden in deze herberg. In de zeventiende eeuw wist menigeen in de Engel zijn geliefde te omarmen.

Hoog water bedreigde lange tijd De Engel

Maar vooral de strijd tegen het water, speelt er een grote rol. Hoog water bedreigde lange tijd het etablissement in straffe herfst- en wintermaanden. In 1994 is er een flexibele waterkering gebouwd die bescherming biedt tegen de hoogste waterstand bij Lobith. 

Al deze ingrediënten, inclusief het prachtige natuurgebied waar de herberg zich in bevindt, aan het water van de Strang, maken een uitstapje naar De Engel tot een heerlijk verblijf. En je kunt er fantastisch eten, zowel in de herberg zelf als op het terras. 

Duurzame en eerlijke streekproducten

En omdat De Engel zoveel geschiedenis kent, houdt ze ook de culinaire tradities in ere. Het restaurant is aangesloten bij de Euro-Toques wat betekent dat je de garantie hebt dat het eten puur en echt is. Het behoud van duurzame en eerlijke streekproducten staat dan ook voorop. 

En dan is er nog de eigen wijngaard bij De Engel, wat natuurlijk niet alleen een prachtig uitzicht, maar ook een heerlijke eigen wijn oplevert. Rondleidingen en proeverijen zijn er ook mogelijk. 

Alleen het voorafje is al de moeite waard

Kies je voor het zomermenu dan is alleen het voorafje al de moeite waard. Wat te denken van ‘aarde’: biet, wortel, doperwt, groene asperge en truffel. En als hoofdgerecht zeebaars met couscous, zeekraal, rouille en Amor tomaatjes. Moeten we nog meer vertellen? Beter om er naartoe te gaan. Naar onze culinaire hotspot van de week: Restaurant Herberg De Engel.

Geschreven door: Redactie