close
  • donderdag 13 augustus
Culinair

Culinaire Hotspot van de week: De Herderin, restaurant met historie

Culinaire Hotspot van de week: De Herderin, restaurant met historie

Restaurant ‘De Herderin’ is een klassiek en eeuwenoud restaurant gevestigd in het historische centrum van de Hanzestad Hasselt. Een klein stadje op ongeveer 6 kilometer van Zwolle. Het restaurant is de perfecte plek om te genieten van eten en drinken.

Alles is mogelijk. Van een heerlijk diner tot zelf koken en van high tea tot uitgebreid koud & warm buffet. Ook kun je sfeervol ‘private dineren’. Dat wil zeggen: dineren met een besloten gezelschap. 

Vanwaar de naam? 

Voor liefhebbers van geschiedenis is ‘De Herderin’ de ideale bestemming. Het pand heeft namelijk een rijke historie. Naast het restaurant ligt het vroegere 17e eeuwse raadhuis en de grote Sint Stephanuskerk. Het bouwjaar van het oorspronkelijke pand stamt uit 1650 en heeft altijd al een horecafunctie gehad. De naam van het restaurant is afkomstig van de echtgenote van Zacharias Spies, een 18-eeuwse dominee die tevens herbergier was. Na zijn dood besloot de echtgenote het werk van haar man over te nemen. De gasten noemden de herberg ‘De Herderin’, want zij was per slot van rekening de vrouw van de ‘herder’.

Kookstudio’s 

Terug naar het heden. Het restaurant heeft naast een restaurantgedeelte ook een brasserie en twee kookstudio’s. Een unieke combinatie. In de kookstudio worden kookworkshops voor minimaal tien tot maximaal 55 personen georganiseerd. Een actief avondje uit, waarbij je met zijn allen gezellig aan het kokkerellen bent. Het leuke is dat de kookclinics een besloten karakter hebben. Deelnemers beschikken namelijk over een eigen keuken, klein restaurant en bar. De sessies zijn uitermate geschikt voor kookclinics met zakenrelaties, vrienden, collega’s, vrijgezellenavonden, maar het is ook mogelijk om een cursus op basis van individuele inschrijving te volgen. Kortom: voor wie een leuke en lekkere activiteit zoekt is ‘De Herderin’ zeker een aanrader. 

Nieuwsgierig geworden naar ‘De Herderin’? Klik hier.

Geschreven door: Redactie