René Dongelmans is een crowdfundactie gestart voor Loek. Het zoontje van zijn collega en vriend Pascal wordt tijdens het zwemmen onwel. Het lijkt op een beroerte. In het ziekenhuis blijkt de oorzaak te liggen bij een hersentumor ter grootte van een golfbal. Deze wordt succesvol verwijderd en onderzocht.

Dan wordt de grootste vrees van elke ouder werkelijkheid. Loek heeft de ergste en agressiefste vorm van hersenkanker…

Het gezin bestaande uit vader Pascal, moeder Anne, Loek en broertje Flor (11) nemen de enige beslissing die er te nemen valt. Ze gaan er het beste van maken! Ze gaan alles doen wat Loek nog wil doen.

Op 8 augustus ging Loek samen met vriendjes zwemmen in het kanaal. Toen hij uit het water kwam werd hij onwel. Hij kon moeilijk drinken en fietsen lukte niet meer. Eenmaal thuisgebracht belden zijn ouders de ambulance. Loek werd meteen geopereerd en werd op maandag pas wakker. 

Volgens vader Pascal gaat Loek er wonderbaarlijk mee om. Natuurlijk vindt hij het verschrikkelijk, maar hij wil er het beste van maken. “Als ik de hele dag zit te huilen dan heb ik ook geen leuk leven”, aldus Loek. Hij heeft een lijstje gemaakt van de dingen die hij graag nog een keer zou willen doen. Met de familie naar Sicilië gaan, want daar woont familie. Of een roadtrip door Afrika en de big 5 zien, misschien parachutespringen, als het kan motorrijbewijs halen, scooter rijden, op het circuit racen, paintballen met de klas en nog veel meer. 

Loek voelt zich momenteel oké, al heeft hij wat minder energie dan voorheen. Artsen hebben aangegeven snel te willen starten met chemo behandeling en bestraling van Loek. Mogelijk al begin september. “Het liefste willen wij voor die tijd samen naar Sicilië gaan, want je weet niet wat de toekomst brengt”, zegt vader Pascal. Donderdag 20 augustus gaat Loek het zijn klasgenoten op het Montessori in Leeuwarden vertellen. Daar ziet hij niet tegenop, hij wil het graag zelf vertellen.

René is een inzamelingsactie gestart bij donatieplatform ONE2GIVE en hoopt hiermee het gezin maximaal te faciliteren om in de resterende tijd er alles uit te halen. Hij hoopt dat iedereen die dit leest diens hart én portemonnee laat spreken. Er is al meer dan €33.000 gedoneerd. Uit het hele land stromen de donaties binnen en laten de mensen een boodschap achter: “veel sterkte”, “geen woorden voor” en “maak mooie herinneringen met elkaar en geniet van de momenten samen”.

Pascal vindt het hartverwarmend hoe mensen meeleven en hulp aanbieden. Loek kan het zelf ook niet geloven. Zoveel mensen, ook onbekenden, die doneren en hun hulp aanbieden.

Het is een tragisch onderwerp, maar Loek is optimistisch en wil nog veel leuke dingen gaan doen met zijn ouders en broertje. Het gedoneerde geld dat het gezin niet nodig heeft, wil Loek graag weggeven aan een goed doel, waarschijnlijk Stichting KiKa. Zijn lange haren wil Loek graag doneren evenals zijn organen, want daar is niets mis mee. Ondanks de nare situatie waar hij in zit, wil Loek er heel graag het beste van maken.