Corona Ride: virtueel event voor Corona hulp van het Rode Kruis

De Corona Ride is een initiatief om geld in te zamelen voor het gevecht tegen de Corona crisis. Doe ook mee en schrijf je snel in!

Door solo te fietsen geld ophalen voor de strijd tegen corona door het Rode Kruis. Met die gedachte heeft de organisatie van het NK wielrennen voor bedrijven de Corona Ride gelanceerd. Waar het door hen geplande evenement op 17 mei geen doorgang kan vinden, wilde de organisatie toch iets positiefs organiseren.

Wie mee wil doen kan zich inschrijven, ontvangt een rugnummer én kan vervolgens op een eigen fiets naar keuze een tocht rijden. De nadruk ligt daarbij echt op het alleen fietsen.

Met de Corona Ride krijgen ook de deelnemende bedrijven, die van start zouden gaan op het NK, de kans om hun voorgenomen deelname in iets positiefs om te zetten.

Bovendien kan elke fietser in Nederland via de actie bijdragen aan corona bestrijding. Dit gebeurt door een financiële bijdrage middels het inschrijfgeld, maar ook door erg de nadruk te leggen op het alleen fietsen. Nog steeds rijden er groepjes fietsers rond, terwijl de richtlijn is om alleen te fietsen bij het halen van een frisse neus.

Opbrengst naar Rode Kruis

De Corona Ride is een virtueel evenement dat doorloopt tot 1 juni, waarvoor fietsers zich in kunnen schrijven. Tegen betaling van 17,50 euro ontvangen zijn een rugnummer bij het begin van hun deelname en een oorkonde aan het eind. Het rugnummer maakt zichtbaar dat men bewust alleen fietst, terwijl de oorkonde bedoeld is als beloning voor de ‘eenzame ritjes’. Behalve de beperkte kosten voor productie en versturen van de nummers en oorkondes, gaat de volledige opbrengst van het inschrijfgeld naar het Rode Kruis.

Twee doelen

Organisator Jos Kaal: “Nu we het NK wielrennen voor bedrijven hebben moeten verschuiven naar hopelijk 6 september, hebben we als organisatoren besloten dat we toch iets willen doen voor onze deelnemers. We willen ook graag een bescheiden bijdrage leveren aan het oplossen van de crisis. Dat kan door geld in te zamelen én door fietsers er nog meer van te doordringen dat het belangrijk is om alleen te rijden. We hopen op vele honderden deelnemers en zo een bijdrage van vele duizenden euro’s aan het Rode Kruis.”

De inschrijving voor de Corona Ride is al geopend en er schreven zich al bijna honderd deelnemers in. Onder hen ook meerdere prominente wielrenners en voormalig professionals. Meer informatie staat op www.nkwielrennenbedrijven.nl/coronaride.