Corona-proof vakantie vieren? Boek een vakantiehuis in Frankrijk

Ongetwijfeld heeft de periode van de intelligente lockdown ook jouw behoefte aan vakantie meer aangewakkerd dan ooit tevoren. Hoewel vakanties naar het buitenland op eigen risico zijn, hoeven we deze zomer niet thuis te blijven. Want door een goed persoonlijk plan uit te stippelen en maatregelen te treffen die aansluiten op de richtlijnen van het RIVM, is het prima mogelijk om van een heerlijke vakantie te genieten. Dat geldt in meerdere mate voor Frankrijk als bestemming. Het land is om talloze redenen populair om vakantie te vieren, niet in de laatste plaats vanwege de vele mooie parken met riante vakantiehuizen. Die accommodaties bieden een veilige locatie om te genieten, onder andere omdat je daar beschikt over eigen sanitaire voorzieningen en kunt koken in eigen keuken. Bovendien beschik je er in de regel over een eigen tuin, compleet met een zonovergoten terras. Op die manier is er alle ruimte om de veilige 1,5 meter afstand in acht te nemen.

Vakantie in alle privacy 

Wanneer je je oriënteert op een vakantiepark in Frankrijk ontdek je tal van parken, verspreid over het hele land. De hoogwaardige keten FranceComfort verhuurt vakantieparken in Midden- en Zuid-Frankrijk. Een van de voordelen van deze regio’s is dat het er ook in het voor- en het najaar goed toeven is. In die periodes van het jaar is het er rustiger dan midden in de zomer en ook dat maakt een vakantie daar corona-proof. Als je niet in het hoogseizoen op vakantie gaat, betekent dat overigens niet dat je niet van de zon kunt genieten. Want ook in het vroege voorjaar en in de herfst laat het weer zich in het midden en het zuiden van Frankrijk vaak van zijn zonnige kant zien. Dat biedt de gelegenheid om veel in de buitenlucht te ondernemen. Dat kan natuurlijk in de bruisende omgeving van één van de vakantieparken van FranceComfort, maar ook rondom je eigen vakantievilla. Bij een groot aantal vakantiehuizen beschik je bijvoorbeeld over een eigen zwembad. Als je een vakantiehuis met privézwembad in Frankrijk boekt, kun je elke dag een verkwikkende ochtendduik nemen. Of in alle privacy verkoeling zoeken na een warme dag.

Urenlang wandelen

Natuurlijk wil je ook genieten van al het moois dat de omgeving te bieden heeft. Het is in de komende periode nog niet verstandig om de drukte van de toeristische trekpleisters op te zoeken. Maar de verschillende regio’s van Frankrijk bieden talloze mogelijkheden waarmee je minstens zo goed kunt ontspannen. Houd je van wandelen? Het gevarieerde landschap, de prachtige natuur, de indrukwekkende bergketens en de uitgestrekte wijngaarden, bieden de perfecte decors voor urenlange tochten. Als je een wijnliefhebber bent, mag een bezoek aan één van de vele wijnkastelen of wijnhuizen natuurlijk ook niet ontbreken.

Uitgestrekte golfbanen

Sla je graag een balletje op de golfbaan? Of wil je het spel graag leren spelen? In de nabije omgeving van de parken van FranceComfort vind je prachtige golfbanen die geschikt zijn voor elk niveau. De banen zijn zeer uitgestrekt en daarom kun je er tijden lang rondlopen zonder veel andere mensen tegen te komen. Je bent op die manier gezond en sportief bezig en ondertussen geniet je van de fraaie omgeving en de frisse buitenlucht.

Activiteiten op en aan het water

Ook de vele rivieren van Frankrijk zijn wereldberoemd en goed te bereiken vanaf de vakantieparken van FranceComfort. Ze bieden tal van mogelijkheden voor activiteiten die je in alle rust en ruimte kunt ondernemen. Het is bijvoorbeeld goed toeven op de mooie rivierstrandjes. Die bieden de perfecte plek om onder het genot van een goed gevulde picknickmand te relaxen, te lezen en te zwemmen. Wil je iets meer dynamiek? Huur dan een kano en maak een stoere vaartocht. Wat tijdens geen enkele vakantie mag ontbreken, zijn de nodige uitstapjes op de fiets. In de buurt van de rivieren liggen honderden kilometers fietspad, die de vele schilderachtige plaatsjes in de regio met elkaar verbinden.