close
  • zondag 1 augustus
Algemeen

‘Cononadrukte’ in december: bestel op tijd of koop lokaal

‘Cononadrukte’ in december: bestel op tijd of koop lokaal

De decembermaand komt in zicht en dat is voor Post.NL de drukste tijd van het jaar. Daar komen nu dankzij corona alle extra online bestellingen en kaartjes aan familieleden die elkaar niet kunnen zien nog bij. Kortom: er wordt een recordaantal poststukken verwacht. Dus als je wilt dat je pakket op tijd wordt bezorgd, bestel dan vroegtijdig.

PostNL is al druk bezig met de voorbereidingen voor alle feestdagen. Zo zet het bedrijf op drukke dagen per dag 210 extra vrachtwagens en 1000 extra bezorgritten in. Door corona was de inzet al een stuk hoger dan normaal. De diensten van werknemers beginnen eerder en stoppen later. Alle sorteercentra zijn ook op zondag open. Normaalgesproken brengen alle bezorgers door heel Nederland in totaal 900.000 pakketten per dag rond. Sinds de uitbraak van corona ligt dat aantal honderdduizend hoger en tijdens de drukke decembermaand zal het waarschijnlijk gaan om anderhalf miljoen per dag.

Koop als het kan in de winkel

Druk, druk en nog eens druk dus. We geven hierbij een aantal tips om te zorgen dat je je bestellingen voor Sinterklaas en Kerst op tijd binnen hebt. De beste tip is misschien wel: koop cadeautjes en feestelijke kleding als dat kan gewoon in de winkel. Daarmee steun je de plaatselijke middenstand, spaar je het milieu en weet je zeker dat je op tijd bent. Mocht je zelf niet naar een winkel kunnen of durven, dan is er misschien wel een familielid of buurvrouw die dat even voor je wil doen. Of wellicht kun je de winkel bellen en zijn ze bereid om je inkopen aan huis te bezorgen.

Tips voor bestellen

Maar er kunnen natuurlijk redenen zijn waarom online bestellen toch nodig is. Bijvoorbeeld omdat je erg afgelegen woont, dat wat je nodig hebt niet in de buurt te koop is of omdat je een kwetsbare gezondheid hebt en er niemand is die een boodschap voor je kan doen. Houd dan rekening met het volgende:

Een cadeautje voor een jarig kind

PostNL houdt ook nu weer een inzamelingsactie voor Stichting Jarige Job. We schreven er al eerder over. In Nederland zijn tienduizenden kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat daar geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox waar alles in zit dat nodig is voor een echte verjaardag.

Wil je meedoen? Het werkt heel simpel. Eerst koop je iets leuks voor een kind. Vervolgens vul je (vanaf januari, eerder kan niet) online je gegevens in en je download een verzendlabel. Dat print je uit en je plakt het op je pakket. Daarna geef je het pakket mee aan een pakketbezorger van PostNL of je geeft het af bij een PostNL locatie. Begin dit jaar werden er maar liefst 80.000 cadeautjes opgehaald voor Stichting Jarige Job.

Meer informatie over de actie vind je hier.

Hoofdfoto: Flickr

Bron: PostNL, Stichting Jarige Job

Geschreven door: Redactie