close
  • maandag 13 juli
Vrije tijd

Comeback ABBA uitgesteld

Comeback ABBA uitgesteld

Waarschijnlijk heb je hem tijdens de jaarwisseling op de radio wel voorbij horen komen: Happy New Year! Maar waar blijven de nieuwe nummers die de legendarische Zweedse groep ABBA vorig jaar beloofde?

Niet voor de zomer, liet een woordvoerder van de band weten aan het Amerikaanse tijdschrift Variety. “Hopelijk in de herfst”, aldus de boodschapper. Oorspronkelijke was het de bedoeling dat de liedjes rond de jaarwisseling uitgebracht zouden worden. De nummers heten I Still Have Faith in You, een melancholisch nummer, en Don’t Shut Me Down, meer up-tempo. Maar om onduidelijke redenen blijft het dus stil. Balen voor de fans.

Speciale TV-uitzending

Vorig jaar april kwam het nieuws dat ABBA voor het eerst in 35 jaar tijd nieuwe muziek ging maken. ,,We voelden allemaal dat het na 35 jaar leuk zou zijn om weer samen te werken en muziek op te nemen”, stelde de popgroep in een statement. ,,We hebben al twee nummers opgenomen.”

De comeback waar jarenlang over is gespeculeerd zou te zien zijn in een speciale tv-uitzending gemaakt door de NBC en BBC. De tv-zenders hadden al promotie gemaakt voor een special rond de nummers, maar moesten hun programmering voor kerst en de jaarwisseling aanpassen.

Hologrammen

ABBA won in 1974 het Eurovisie Songfestival met het nummer Waterloo en verkocht daarna wereldwijd meer dan 370 miljoen platen. In 1983 kondigde de groep een pauze aan. Die bleek definitief te zijn.

De comeback die ze in april 2018 aankondigden betreft alleen muziek. Geen optredens. Wel komt er een tournee met daarop hun hologrammen op het podium. “We kunnen op het podium staan, terwijl ik thuis ben met de honden’’, zo vertelde ABBA-lid en componist Benny Andersson in het AD. Mogelijk heeft de vertraging van het uitbrengen van de nieuwe muziek met de virtuele show te maken. Die zou nog niet af zijn. Ook zijn de data nog niet bekend.

Foto: Facebook ABBA

Geschreven door: Redactie