Cliffhanger GTST té dicht op de waarheid?

GTST is een soap. Gebeurtenissen lijken op de dagelijks realiteit, maar staan er uiteindelijk toch ver vanaf. Dat lijkt nu tot ieders schrik anders te zijn.

De soapserie Goede Tijden Slechte Tijden eindigt iedere zomer met een cliffhanger. Deze keer lijken soapwereld en realiteit wel heel dicht bij elkaar te komen. Dat geeft een vreemde wending aan de serie. 

Een cliffhanger betekent dat de laatste aflevering stopt op een moment van grote spanning en het niet duidelijk wordt hoe het afloopt. Je blijft dan als kijker nieuwsgierig naar het volgende seizoen.

Val van man uit kraan op de NDSM-werf

De zomercliffhanger van dit jaar was al opgenomen, maar moet opnieuw gedraaid worden omdat er ‘veel overeenkomsten met een recente gebeurtenis’ zijn. Vermoed wordt dat het gaat om de val van een 32-jarige man drie weken geleden uit de kraan op de NDSM-werf. Hij viel zo’n 20 meter naar beneden en overleed.

Duurste cliffhanger

Die kraan doet dienst als hotel en op 19 april waren daar opnames. De soapacteurs meldden eerder dat het zou gaan om een spektakel. Het zou de duurste cliffhanger ooit zijn. Helaas komen de realiteit en de soapwereld hier te dicht bij elkaar. Producent Endemol en RTL melden dat ze een nieuwe cliffhanger gaan maken om pijnlijke gelijkenissen met de werkelijkheid te voorkomen.

De grote vraag

Voor wie het een beetje volgt maar niet precies weet waar de verhaallijn op dit moment over gaat: het huwelijk van Aysen en Sjoerd krijgt een verrassende wending en Loes gaat door met haar doortrapte plannen. Pogingen om haar te ontmaskeren lopen gevaar en ze maakt steeds meer slachtoffers. Waar en hoe, dat is de grote vraag.

Voor iedereen gelijk

Normaal gesproken kunnen de ongeduldige GTST-fans afleveringen al betaald vooruitkijken op Videoland. Dat is voor de seizoensafsluiter nu niet mogelijk, omdat die daarvoor niet op tijd klaar zal zijn. De spanning van de nieuwe slotscène op 6 juli zal dus voor iedereen gelijk zijn.