close
  • woensdag 27 januari
Algemeen

Chef’Special nieuwe ambassadeur van War Child

Chef’Special nieuwe ambassadeur van War Child

Chef’Special is nieuwe ambassadeur van War Child. De band gaat zich inzetten voor de 160 miljoen kinderen die opgroeien in conflictgebieden en kampen met geweld en verlies. Bij hun missie gebruiken ze muziek als uitlaatklep voor de kinderen, met wie ze samen werken aan een nieuwe song.

“Wij zetten ons als band al jaren in om kinderen in en uit oorlogsgebieden te steunen. Het is dan ook een eer om ons nu als ambassadeur aan War Child te verbinden”, aldus zanger Joshua Nolet.

Nieuw nummer met gevluchte kinderen

Om met eigen ogen te zien hoe War Child hulp verleent, bezocht Chef’Special vorige week basisschool De Vlashof in Tilburg, waar de hulporganisatie gevluchte kinderen een sport-en spelactiviteit aanbiedt.

“Bij ons bezoek hebben we gezien hoe waardevol het is als kinderen weer gewoon kind mogen zijn. Het was zo gaaf om te zien hoe vrij ze zich voelden toen we samen muziek maakten. Sommigen vol overgave, anderen langzaam uit hun schulp kruipend”, zegt zanger Joshua Nolet.
De band zal de school meerdere keren bezoeken om aan de nieuwe song te werken. Nolet: “Na afloop kwam er een meisje naar me toe. Ze zei dat ze nu niet had meegezongen, maar dat ze dat de volgende keer wel ging doen. Dat is waar we het voor doen, positieve vibes brengen en kinderen weer in hun kracht zetten door middel van muziek.”

War Child-Bracelet

Ook heeft Chef’Special de krachten gebundeld met sieraden-designer Bas Verdonk bij het ontwerpen van een bedel voor de War Child-Bracelet. Deze bijzondere armband staat in het teken van vrede, liefde en muziek. In de armband bevinden zich drie schakels die zijn gemaakt van het omgesmolten staal van een AK-47 machinegeweer. Deze schakels staan symbool voor de wens dat dit staal nooit meer voor oorlogsdoeleinden gebruikt kan worden. Alle opbrengsten van deze bedel gaan naar War Child.

Omgaan met angst

War Child laat kinderen die te maken hebben gehad met oorlog en geweld, sporten, spelen en muziek maken op een manier dat ze zich weer gewoon kind kunnen voelen. Hierdoor hebben ze weer wat structuur in hun leven, leren ze met hun angst omgaan, en krijgen ze weer vertrouwen in zichzelf en in anderen. Ook kan de organisatie tijdens de activiteiten zien welke kinderen meer speciale hulp moeten hebben. Op die manier versterkt War Child de veerkracht die kinderen van nature al hebben. Zo kunnen ze beter omgaan met de omstandigheden waarin ze leven en dat verkleint ook de kans dat kinderen psychologische of sociale problemen krijgen als ze ouder worden.

De War Child-Bracelet is te koop op www.warchildbracelet.nl. En vanaf zaterdag 28 november bij juweliers door het hele land.

Foto’s (C): War Child 

Geschreven door: Redactie