Check nu deze Oscar-genomineerde Netflix films

Aankomende maand is het weer zover. Op 12 maart worden de Oscars, oftewel de Academy Awards, weer uitgereikt aan de beste filmmakers, acteurs en actrices en vele anderen die de magie van de film mogelijk maken. Ongetwijfeld wordt de uitreikingsceremonie weer een heel spektakel. Al wordt er hopelijk de dag na de Oscars vooral over de winnaars gesproken in plaats van over een acteur met angermanagement issues, zoals vorig jaar. Heb jij ieder jaar weer geen flauw idee over welke films het gaat en wil je dit jaar eens kunnen meepraten? Kijk dan van tevoren deze films op Netflix die kans maken op een Oscar.

Wat je moet weten over de Oscars 2023

Voordat we naar ons tiplijstje gaan eerst even dit. De Oscars worden namelijk ook dit jaar gewoon live uitgezonden. Dus wil jij je graag vergapen aan alle celebrities en de prachtige creaties die ze dragen van gerenommeerde designers, wil je graag live zien wie die gewilde beeldjes in ontvangst mag nemen, welke beroemdheden dit jaar geroast worden, dan moet je wel even een nachtje doorhalen. Want de ceremonie vindt plaats om 2 uur ’s nachts onze tijd. Je hoeft hiervoor geen illegale site te kraken ofzo, want het wordt wereldwijd via een livestream uitgezonden en je kunt het ook kijken via o.a. Ziggo, Canal Digitaal, DELTA, Kabelnoord, Caiway. Zoals ieder jaar is de presentatie in handen van een grappenmaker, en dit jaar is dat niemand minder dan Jimmy Kimmel. Die heeft al eens eerder met dat bijltje gehakt in 2017 en 2018, dus hij weet waar hij aan begint. Ongetwijfeld zal hij bijgestaan worden door allerlei sidekicks en grappige (of tenenkrommend niet-grappige) collega’s.

Wie zijn de genomineerden van de Oscars 2023?

Je zou bijna vergeten dat dit hele gebeuren gaat om het winnen van die goudkleurige mannetjes als je kijkt hoeveel aandacht er besteed wordt aan wat mensen aan hebben en wie er met wie ruziet of lieft. De genomineerden zelf vergeten dat hoogstwaarschijnlijk niet, want het winnen van een Oscar is echt wel een dingetje. De volledige lijst van genomineerden vind je hier. Maar wij willen je hier graag wijzen op de genomineerde films die jij vanavond nog kunt kijken via Netflix.

Im Westen nichts neues/All Quiet on the Western Front

Een film die gezien de huidige toestanden in de wereld misschien wel actueler is dan ooit. Im Westen nichts neues, gebaseerd op de bijna honderd jaar oude oorlogsklassieker van schrijver Erich Maria Remarque, vertelt het aangrijpende verhaal van de jonge Duitse soldaat Paul aan het westerse front van de Eerste Wereldoorlog. Paul en zijn jeugdvrienden ervaren van dichtbij hoe de initiële oorlogseuforie verandert in wanhoop en angst, terwijl zij vechten voor hun levens in de loopgraven. De film van regisseur Edward Berger laat je de wanhoop van de jonge knullen echt proeven. Hij is dan ook genomineerd voor maar liefst 9 Oscars, waaronder beste internationale speelfilm. Niet gek als je na het zien van deze film een fijne feel good movie nodig hebt om weer een beetje uit je dip te komen.

Blonde

Duik in het leven van een van de grootste Amerikaanse iconen; Marilyn Monroe en ontdek wat je al wist van haar turbulente leven en vooral wat nog niet. Deze bijzondere film van regisseur Andrew Dominik roept nogal wat controverse op. Tijdens de première van de film tijdens het Venice Film Festival kreeg de film een staande ovatie van maar liefst 14 minuten. Maar critici waren niet onverdeeld enthousiast. Er zitten dan ook nogal wat, laten we zeggen, verrassende elementen in de film. Van een pratende foetus en een blik op het geboortekanaal van Monroe tot een slechts korte maar toch heftige verkrachtingsscène. Ook waren er mensen die zich stoorden aan het Cubaanse accent van de actrice die Monroe speelt, Ana de Armas. Haar rol heeft desondanks toch indruk gemaakt, want zij is genomineerd voor een Oscar voor beste actrice. Kortom, reden genoeg om de film zelf eens te gaan bekijken!

Pinocchio

Wanneer je als ouders of grootouders Frozen spuugzat bent of Paw Patrol niet meer zien kunt hebben wij goed nieuws. Op Netflix vind je nu een Oscar genomineerde animatie film, van niemand minder dan de Mexicaanse regisseur Guillermo Del Toro. Kleine kanttekening. De regisseur zegt zelf dat dit geen kinderfilm is in de zin dat je hem opzet en zelf lekker iets voor jezelf gaat doen. Het is een echte familiefilm. Een film voor kinderen om mét hun ouders te kijken voor uitleg en gesprek. Want de onderwerpen in de film, leven en dood en onze tijd hier op aarde, zijn vrij groot voor de jongste zielen. Het klassieke welbekende verhaal is natuurlijk vrij bekend. Houtsnijder Gepetto maakt een houten pop die op magische wijze tot leven komt. Gepetto die zijn eigen zoon verloren is noemt hem Pinocchio en voedt hem op als zijn zoon. Pinnochio wil echter het allerliefst een echte jongen worden en belandt in allerlei spannende avonturen.

Glass Onion: A knives out mystery

Wie wel van een fijne who dunnit houdt zit met Glass Onion: A knives out mystery, wel goed. Er is een flink blik sterren opengetrokken voor deze film, waaronder Daniel Craig, Edward Norton, Janelle Monáe en Kate Hudson. In deze film (waar overigens eerder al een deel van gemaakt werd) is Norton een tech-miljardair die een exclusief feestje organiseert op zijn bizarre privé eiland. Het idee is om daar een typisch murder mystery spel te gaan doen, maar, je raadt het al. Het spel wordt iets te echt. Aan detective Benoit Blanc (Craig) de taak om het echte mystery op te lossen.