close
  • maandag 27 september
Financiën

Campagne “Samen tegen armoede” van start in Leeuwarden

Campagne “Samen tegen armoede” van start in Leeuwarden

Aankomende zaterdag geeft de Leeuwarder Uitdaging het startschot van de campagne “Samen tegen armoede”. In samenwerking met het Leeuwarder bedrijfsleven en diverse partners waaronder Aegon, Achmea, Friesland Campina en de gemeente Leeuwarden heeft de campagne als doel armoede meer zichtbaar en bespreekbaar te maken.

Gedurende de campagne, die loopt tot eind september, kunnen bewoners, bedrijven en verenigingen een donatie doen of een actie organiseren om de campagne te ondersteunen. Zo kan er bijvoorbeeld een fiets, verjaardagsfeestje, uitje of cadeaubon worden gedoneerd.

De donaties en opbrengsten worden ingezet om zoveel mogelijk gezinnen in Leeuwarden met geldproblemen te ondersteunen. Hiervoor wordt samen gewerkt met diverse maatschappelijke organisaties zoals Amaryllis, Humanitas, SchuldHulpmaatje en Amargi.

Congres in het Cambuurstadion

Voor het bedrijfsleven is er woensdag 18 september een congres in het Cambuurstadion. Bekende sprekers als Annemarie van Gaal en Nadja Jungmann vertellen hoe geldzorgen op de werkvloer ontstaan en kunnen worden voorkomen.  Prinses Laurentien, verbonden aan de Alliantie Kinderarmoede, geeft een keynote over kinderarmoede en de gevolgen hiervan.

Voor dit congres wordt geen entree gevraagd maar een donatie of bijdrage in natura is van harte welkom. Aanmelden voor het congres of de campagne kan via www.058tegenarmoede.nl.

De Leeuwarder Uitdaging is een onderdeel van de Nederlandse Uitdaging en zet zich in voor maatschappelijke vraagstukken waarbij de leefbaarheid in Leeuwarden centraal staat.

Geschreven door: Redactie