Campagne: ‘Blijf Alert’ waarschuwt ondernemers voor fout geld

Met de campagne ‘Blijf Alert’ worden ondernemers gewaarschuwd voor criminelen die met fout geld willen investeren in hun bedrijf. De campagne is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Justitie en Veiligheid en diverse brancheorganisaties. Het doel is ondernemers alert te maken op signalen die wijzen op pogingen van criminele inmenging, zodat ze malafide investeerders sneller herkennen. Ook wordt gewezen op ondersteuning van de overheid.

,,Veel ondernemers verkeren in zwaar weer door de coronacrisis. Het risico ligt op de loer dat malafide investeerders daarvan misbruik willen maken en proberen hun crimineel verdiende geld wit te wassen. Als we alert zijn op fout geld, kunnen we voorkomen dat in deze moeilijke tijd criminaliteit met zwart geld een voet tussen de deur krijgt bij onze bonafide bedrijven’’, aldus minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

Met de campagne worden ondernemers bewust gemaakt van de risico’s van de zogenaamde ‘hulp’ van criminelen en roept hen op alert te blijven op dubieuze aanbiedingen. Denk bijvoorbeeld aan een investeerder die zich aanbiedt en niet terug te vinden is op internet. Een plotseling overnamebod van een onbekende. Of een investeerder die torenhoge rentes vraagt.

Een malafide investeerder is soms niet direct te herkennen voor ondernemers. Daarom biedt de campagne instrumenten om investeerders met foute intenties sneller in het vizier te hebben. Ook roept de campagne op om verdachte situaties te melden en in gesprek te gaan over mogelijke acties. Hierbij wordt verwezen naar politie of meldt misdaad anoniem. Verder wordt gewezen op het steun- en herstelpakket met tijdelijke financiële regelingen van de rijksoverheid en organisaties die daarbij kunnen adviseren zoals de Kamer van Koophandel, de brancheorganisaties en VNO-NCW/MKB-NL.

Meer informatie over de campagne is te vinden op www.hetccv.nl/blijfalert

 

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top