close
  • donderdag 6 augustus
Zorg en Zekerheid

Bram kreeg twee keer de diagnose leukemie, twee keer teveel

Bram kreeg twee keer de diagnose leukemie, twee keer teveel

Bram is maar 11 jaar oud geworden. Deze dappere, vrolijke, piano spelende chef-kok in spé kreeg niet één, maar twee keer leukemie voor zijn kiezen.

Tijdens de laatste behandeling kreeg hij twee infecties waardoor hij in februari plotseling overleed aan een hartstilstand. Ter nagedachtenis aan Bram loopt team Kanjer Bram op 6 oktober mee tijdens Run for KiKa Amsterdam. Bram hield van spelletjes, koken, gezelligheid, piano spelen en optreden. Ondanks de pijn en tegenslagen tijdens de behandeling bleef hij altijd wie hij was. Een blijmoedig, zonnig kind. Tijdens zijn ziekte kwam Bram al in actie voor KiKa. “Hij vond dat andere zieke kindjes ook de hulp verdiende die hij kreeg…”, aldus de vader van Bram.

I Run for Bram

In 2016 liep Bram samen met zijn juf Lize de Kidsrun tijdens Run for KiKa Amsterdam. Vorig jaar kon Bram zelf niet meer meelopen, zijn juf wel. En dit jaar, op 6 oktober, rent Lize ter nagedachtenis aan Bram weer mee met Team Kanjer Bram. Waarom juf Lize dit doet? “Omdat ik hem dat heb beloofd.”

Meedoen voor Bram en alle andere kanjers?

Run for KiKa is een hardloopevenement voor Stichting Kinderen Kankervrij, waarbij runners hét verschil maken voor kinderen met kanker. Deelnemers dragen een klein of groter steentje bij door de 10 km, 5 km of de 1 km KidsRun te lopen én geld op te halen voor KiKa. Meedoen in het Amsterdamse Bos kan op zondag op 6 oktober. Inschrijven voor Run for KiKa kan via http://www.runforkika.nl/inschrijven.

Team Kanjer Bram sponsoren kan via https://www.runforkika.nl/team-kanjer-bram.

Geschreven door: Redactie