close
  • woensdag 15 juli
Relatie en gezin

Brabanders krijgen de meeste valentijnskaarten

Brabanders krijgen de meeste valentijnskaarten

Voor inwoners van Noord-Brabant lijkt het een Valentijnsdag vol liefde te worden. Volgens kaartenwebshop Kaartje2go.nl hebben Brabanders namelijk de meeste kans om een valentijnskaart te ontvangen.

Ook Utrechters en Overijsselaars maken veel kans op liefde per post. Kaartje2go.nl deed onderzoek onder alle bestelde valentijnskaarten van de afgelopen drie jaar.

Minder rooskleurig in Limburg en Friesland

14 februari lijkt niet zo’n rooskleurige dag te worden voor inwoners van Limburg, Flevoland en Friesland. Zij ontvangen namelijk de minste valentijnskaarten. Het minst romantisch zijn de Zeeuwen, Limburgers en Friezen, want zij versturen de minste valentijnskaarten.

In Montfoort (Utrecht) bruist het op Valentijnsdag 2019 waarschijnlijk van de liefde. Van alle gemeentes in Nederland worden hier namelijk de meeste valentijnskaarten bezorgd. Udenaren blijken de meest liefdevolle Nederlanders, want zij sturen de meeste valentijnskaarten.

Meer dan 1 kaartje

Opvallend is dat veel kaartstuurders meer dan 1 valentijnskaart versturen. Onduidelijk is of er geheime liefdes in het spel zijn, of dat zij ook valentijnskaarten naar een vriend of familielid sturen. Vrouwen lijken trouwens het meest romantisch als het om valentijnskaarten gaat, want 75% van de kaartverstuurders is vrouw.

 

Geschreven door: Redactie