Boodschappen zijn onwijs duur: 5 tips om direct te besparen

Schrik jij ook elke keer als je bij de kassa staat wat de boodschappen in jouw karretje kosten? Het ziet er niet naar uit dat de boodschappen snel goedkoper worden. Gelukkig kan je door vindingrijk te zijn toch wat besparen op je boodschappen. Probeer het ook eens met onderstaande tips.

1. Maak een weekmenu en doe in één keer boodschappen

Door een weekmenu te maken en je boodschappen in één keer te doen bespaar je niet alleen geld, maar ook tijd en energie. Bovendien voorkom je dat je onnodige aankopen doet in de supermarkt. Neem de tijd om een boodschappenlijstje te maken. Een goed weekmenu gaat niet alleen over het avondeten, maar ook over het ontbijt, lunch en eventuele snacks en dranken die je graag drinkt. Vergeet niet om te inventariseren wat je al in huis hebt.

2. Kook voor meerdere dagen

Twee dagen achterelkaar hetzelfde eten was vroeger heel normaal. Tegenwoordig is dat anders, de meeste mensen willen elke dag wat anders. Toch bespaart het je geld om voor twee dagen te koken. Heb je daar geen zin in? Dan kan je de tweede portie invriezen. Maak bijvoorbeeld lasagne of nasi waar je twee dagen van kan eten. Het bespaart je echt geld en ook nog eens tijd.

3. Vergelijk prijzen tussen supermarkten en drogisten

Aanbiedingen en prijzen vergelijken tussen supermarkten doen veel mensen. Maar wist je dat sommige producten goedkoper zijn bij de drogist? Zeker als het gaat om wasmiddelen, tandpasta, of vaatwastabletten betaal je in de supermarkt meer. Hou daarom de aanbiedingen van drogisten ook goed in de gaten. Daarmee kan je behoorlijk wat besparen op de boodschappen.

4. Bedenk een budget

Door van te voren te bedenken wat je wil uitgeven aan boodschappen let je extra goed op in de supermarkt. Het is de uitdaging om je daaraan te houden. En door bijvoorbeeld zelf te scannen, zie je ook gemakkelijker of dat lukt. Het is niet erg als je over je budget gaat, maar door er eentje te bedenken, ben je je een stuk bewuster van wat je zoal koopt. Aan de hand daarvan kan je proberen om voor jezelf te bedenken waar je op kan besparen.

5. Minimaliseer voedselverspilling en profiteer van kortingen

Producten die bijna de houdbaarheidsdatum bereiken worden met korting verkocht in de supermarkt. Je hebt hier ook een handige app voor: Too Good To Go. Met de kwaliteit van de producten is niets mis. Kan je het niet op tijd opeten dan is invriezen een optie. Door dit soort producten te kopen draag je bij aan het verminderen van voedselverspilling. Wees slim en maak gebruik van dit soort kortingen. Je bespaart ermee op je boodschappen en draagt bij aan een betere wereld. Wat wil je nog meer?

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top