Boodschap van model en influencer Petra van Bremen (63): ‘blijf zichtbaar!’

Je komt haar tegen op covers van magazines en vooral op social media. Haar Instagram account heeft maar liefst 33,3 duizend volgers. De 63-jarige Petra van Bremen is professioneel model, influencer en gorgeous grey.

We zijn inmiddels redelijk gewend aan modellen boven de vijftig jaar. We treffen ze in magazines en op de catwalk. Actrice Helen Mirren is misschien wel het beste voorbeeld. Met haar 77 jaar siert ze nog regelmatig covers of vertegenwoordigt een cosmeticamerk. Datzelfde geldt voor Jane Fonda die inmiddels 85 jaar is en nog altijd de schijnwerpers niet schuwt.

Ook Nederland kent een aantal fantastische modellen boven de vijftig jaar. Zoals Vakil Eelman (1947) en model Anne (1940). Beiden werden pas na hun vijftigste model. Dat geldt niet voor Petra van Bremen. Bremen was al heel jong fotomodel en stopte daar op haar 26ste mee. Daarna werd ze regiomanager bij een uitzendbureau. Inmiddels is ze 63 jaar en alive & kicking. Ondanks dat ze niet langer blond is maar grijs, pakte ze een aantal jaren geleden het modellenwerk weer op. Als grey hair model heeft Petra van Bremen zich ook enorm ontwikkeld tot influencer en schreef vorig jaar een boek, samen met Margriet hoofdredacteur Helene van Santen. Met dit boek, met de titel ‘De tijd van je leven’, wil ze laten zien dat als je ouder dan vijftig jaar bent, je er nog altijd mag zijn. ‘Laat zien dat je er bent en geloof in jezelf’, is haar boodschap. Positief zijn en goed voor jezelf zorgen zijn haar motto’s.

Nu ze bekend is als ‘grey hair influencer’ volgen veel vrouwen haar voorbeeld. Toen ze haar account startte was ze nog blond. “Op het moment dat social media begonnen te lopen, werd mijn haar grijs dus dat was een mooie samenkomst van omstandigheden,” vertelde ze in een eerder interview aan Jan Magazine. “Ouder worden kent zijn beperkingen, maar het is fantastisch om nieuwsgierig te blijven en om je heen te kijken. En blijf zichtbaar! Er zijn vrouwen die vinden dat ze onzichtbaar worden naarmate ze ouder worden. Daar schrik ik echt van, want dat hoeft helemaal niet. Het belangrijkste is dat je je leeftijd accepteert en het onderdeel van jezelf maakt.”

‘De tijd van je leven’, uitgeverij Kosmos. Petra vertelt in het boek over haar persoonlijke drijfveren en geeft tips voor een energiek en stijlvol leven na je vijftigste.  €21,99

 

Foto: website Petra van Bremen