close
 • zaterdag 8 augustus
Algemeen

‘Boer zoekt vrouw’ voert bij tv-programma’s de google-lijst aan

‘Boer zoekt vrouw’ voert bij tv-programma’s de google-lijst aan

 Google is in ons land de populairste zoekmachine. Alleen Bing van Microsoft doet nog een heel klein beetje mee als speler in de zoekmarkt. Waarop zochten we afgelopen jaar het meest? 

Ieder jaar verschijnt er een overzicht van de top tien populairste zoekopdrachten van dat jaar, het zogenaamde Year in Search. Vorig jaar werd er het meest gezocht naar informatie over Anne Faber. Dit jaar staat de in april overleden Zweedse dj Avicii op nummer één. Glennis Grace is de nummer twee en Barbie de nummer drie. De top tien bevat vrijwel alleen personen.

 1. AviciiLaptop met Google
 2. Glennis Grace
 3. Barbie
 4. Litebit
 5. Jos B.

Meest gestelde vraag

De meest gestelde vraag van 2018 is: Wat is dividendbelasting? Ook: Wat is de sleepwet?, Wat is een bitcoin? en Wat is de Nations League? scoorden hoog.

Evenementen

Wereldwijd is ‘World Cup’ het meest gegoogeld. In Nederland scoorde het WK voetbal ook hoog in de categorie evenementen en stond op nr. 1. In die categorie waren Pinkpop, de Nijmeegse Vierdaagse en de Tour de France eveneens populaire zoektermen.

TV-programma’s

Het altijd populaire Boer Zoekt Vrouw voert deze lijst aan. Daarna volgen Wie is de Mol, Temptation Island, de Luizenmoeder en Expeditie Robinson.

Nederlandse overledenen

Er overleden in 2018 een aantal prominente Nederlanders. Ook hun namen werden veel gegoogled.

 1. Koos Alberts
 2. Wim Kok
 3. Mies Bouwman
 4. Ruud Lubbers
 5. Willie Dille

Foto: Linelle Deunk

Geschreven door: Redactie