Boer zoekt Vrouw: de eerste logé haakt af

De dates leren steeds meer over het leven op de boerderij, maar wie moet vanavond zijn koffers pakken?

Op de vijf boerderijen valt de avond. Het begint een klein beetje te wennen om de hele tijd met z’n vieren te zijn. De boeren brengen ieder op hun eigen manier de avond door met hun drie logé(e)s.

Bij boer Jan komen de kaasjes en wijntjes op tafel. Ze spelen een vragenspel waardoor ze elkaar snel beter leren kennen “Waar let jij vooral op bij de eerste ontmoeting?”, “Wanneer voel jij je heel onzeker”. Jan doet zijn best om zo eerlijk mogelijk antwoord te geven, maar dat zorgt bij zijn vrouwen wel voor het nodige denkwerk. Ze gaan toch iets anders naar hem kijken…

De vrouwen van Geert Jan lachen heel wat af want de boer heeft allerlei verrassingen voor ze in petto.

Bij boer Geert ligt iedereen languit op de bank tv te kijken. Langzaam komt het gesprek op gang en stellen ze vragen aan elkaar: “Ben jij snel verliefd?”, “Ben jij jaloers?”.

Boer Bastiaan heeft gekookt voor zijn dates. Milou, die in Duitsland woont en werkt, gaat meteen het gesprek aan over een eventuele toekomst op de boerderij. Hoe ziet hij dat voor zich? Ze ziet het niet zo zitten haar baan meteen op te zeggen. Zeeuwse Elise staat daar luchtiger in: “Ik heb hier alles om me heen, daar hoef ik mijn hersens niet over te kraken.”

Bij boerin Annemiek spelen ze een gezelschapsspel: “Ik vind spelletjes leuk om te doen. Dan hoef je ook niet de hele tijd alleen maar in gesprek te zijn”, zegt Annemiek “Je bent iets aan het doen en ondertussen kun je elkaar beter leren kennen. Dat vind ik prettiger dan gewoon zitten praten.”

Dan volgt een onrustige nacht. Mannen, vrouwen, paarden, koeien, boeren en boerinnen schieten door de hoofden. De dates leren steeds meer over het leven op de boerderij. Kunnen ze zich voorstellen dat dit ooit hún leven is? Voor één iemand is dat in ieder geval niet zo…

Boer zoekt Vrouw, zondag 22 maart, 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Foto (C): Linelle Deunk