Boardbabes #1

Om haar heen is het het onderwerp van gesprek. Ben jij al? Wanneer word jij? En wat doe jij als je? In haar blog neemt Wikje ons mee in de aanloop naar haar vijftigste verjaardag. #1 gaat over suppen. Oftewel; hoe blijft ze in ‘shape’?

BLOG – Ik hoor het haar nog zeggen: ‘Ladies, jullie gaan dit echt helemaal fantastisch vinden’. Mijn vriendin raakte pakweg vijf jaar geleden tijdens haar vakantie helemaal bezeten van het suppen, ofwel stand-up paddleboarding. Chill surfsfeertje, beachlife, mooi weer. De heerlijkste ingrediënten. Meer dan een topje en shortje hoef je niet aan en je bent lekker fysiek bezig in een relaxte sfeer.

Na haar vakantie bleef ze enthousiast over het suppen. Ze deed mee aan de SUP-11, een elfstedentocht, alleen voor bikkels, en begon een eigen SUP-school! Natuurlijk moesten wij, haar vriendinnen, er ook aan geloven. Dus stapten we een keer bij haar op de plank.

Met een latte in de ultieme feel good mood

Na afloop zaten we lekker in het zonnetje met een latte op het terras. In de ultieme feel good mood. Want opgelucht, we hadden het droog gehouden. Ietwat overmoedig misschien riepen we: ‘wanneer gaan we weer?’ Nou zo voortvarend ging het nu ook weer niet. We waren in het begin wel echte mooi-weer-suppers. Maar dat veranderde. Nu, zo’n drie jaar later, zijn we met de juiste kleding niet meer bang om in het water te vallen. We hebben wel nog steeds een hekel aan natte haren.

Suppen is hot!

De eerste suppers waren vaak diegenen die met de surfplank opgroeiden. Dus nu toch van een zekere leeftijd. Maar de groep groeit in rap tempo en het suppen blijkt een breed publiek aan te spreken. Het is een leuke groepsactiviteit voor bedrijven, scholen, families en vriendenclubjes. Door deze groepen is er ook een snelle toename in zichtbaarheid van de suppers. Mensen vinden het leuk om naar te kijken en willen het dan zelf ook proberen. Dankzij het grote aanbod van trainingen en georganiseerde toertochten door de SUP-scholen kan er snel een les of clinic geregeld worden. Je ervaart dan het plezier en de gezelligheid en komt op de mooiste plekjes. Voor veel mensen wordt het ‘hun sport’.

Mijn ideale work-out

Suppen biedt een ideale total body work-out. Het is een duursport. Met je tempo bepaal je de intensiteit van je training. Net als met hardlopen. De wind en de stroming zijn ook van invloed op de inspanning die je moet leveren. Je gebruikt al je spieren en je kunt bijvoorbeeld afsluiten met wat yoga-oefeningen op je board. Namasté.