close
  • zaterdag 27 november
Algemeen

BINGO nog altijd populair als tijdverdrijf

BINGO nog altijd populair als tijdverdrijf

Een heerlijk potje bingo, wie kent het niet? Het is een zeer geliefde activiteit onder grote groepen mensen, van jong tot oud, en terecht. Maar daar blijft het niet bij, want ook veel online gokkers spelen het spel maar al te graag. Zo zijn er tal van mogelijkheden om in een live casino verschillende varianten van bingo te spelen. Dat er allerlei verschillende opties zijn, zorgt ervoor dat er veel afwisseling is en dat je als gokker altijd wat nieuws kunt proberen. We gaan later kijken naar een aantal bijzonder varianten die er van dit spel zijn.

Hoe werkt Bingo?

Het is niet zo gek dat bingo populair is. Dat heeft er alles mee te maken dat het een zeer gezellig spel is om in grote groepen te spelen. Door de manier waarop het is samengesteld zorgt het altijd voor sfeer wat, in combinatie met het kunnen winnen van leuke prijzen, veel harten sneller doet kloppen. Inmiddels zijn er allerlei manieren waarop het spel gespeeld kan worden, waardoor het vaak nog vele malen leuker gemaakt kan worden.

Gratis bingo spelen

Als je graag meer wilt weten over bingo of je kennis van het spel wilt uitbreiden, zijn daar online allerlei mogelijkheden voor. Op veel plaatsen is het mogelijk om gratis bingo te spelen. Dit biedt de ideale mogelijkheid om alle spelregels te leren kennen, en te ontdekken hoe alles precies verloopt. Als je na een tijdje eenmaal het gevoel krijgt alles onder de knie te hebben, kan er daarna gespeeld worden voor echte prijzen, zowel online als offline. Door online gratis bingo te spelen kan eigenlijk iedereen leren hoe het spel werkt en welke opties er allemaal zijn, zoals verschillende varianten waarbij dingen net iets anders werken. Daar gaan we nu gelijk naar kijken.

Verschillende spelvarianten

Er zijn inmiddels aardig wat varianten van bingo te vinden. Daarmee krijgt iedereen die graag wat afwisseling wil de mogelijkheid om eens een ander type van het spel te proberen. Al is er uiteraard ook op veel plaatsen de optie om gewoon de klassieke vorm van bingo te spelen. Maar wanneer gokkers of recreanten eens wat anders willen proberen, is het goed om te weten dat dit kan. De onderstaande opties zijn in dat geval de moeite waard om te proberen.

Turbo Bingo

De naam doet het misschien al een beetje vermoeden, maar bij Turbo Bingo gaat alles net iets sneller. Wanneer je normaal gesproken alles met bingo dus een beetje lang vindt duren, is dit dus de ideale manier om er wat meer snelheid in te brengen. Meestal gaat een speelronde twee keer zo snel. Wel moet je natuurlijk ook dubbel zo goed opletten.

Bingo 75

Vooral in Nederland wordt op veel plaatsen Bingo 75 gespeeld. De bingokaart die hiervoor wordt gebruikt bestaat uit in totaal 25 vakken, met 5 keer 5 rijen. Het middelste vak is niet in gebruik, waardoor er uiteindelijk 24 vakken overblijven. Er zitten in de bingomolen 75 ballen, waar de naam dus ook vandaan komt.

Amerikaans en Brits Bingo

Met Brits Bingo wordt een variant van het spel aangeduid die ook wel als Europees Bingo wordt omschreven. Deze verschilt op een aantal manieren van de Amerikaanse variant van het spel. Het grootste verschil is dat er bij de Britse variant eerst voor rijen wordt gespeeld, en daarna voor een volle kaart. Daarbij begint men vaak met een rij, waarna er nog een aantal volgen, tot er uiteindelijk wordt gespeeld vol de gehele kaart. Bij Amerikaans bingo wordt er gespeeld om combinaties van bepaalde patronen te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van een figuur, waarvoor je dus een aantal bingonummers zal moeten verzamelen. Wanneer je alle benodigde getallen hebt weten weg te strepen, zul je daarna de winnaar zijn.

Bingo 90

Bij Bingo 90 wordt er met maar liefst 90 ballen gespeeld. Verder gaat alles net als normaal volgens dezelfde spelregels. Daarmee wijkt het niet heel erg af van de standaard versie van het spel, maar het biedt het wel een bepaalde afwisseling. In totaal zijn er 27 vakken op een kaart bij Bingo 90. Deze versie wordt vooral in het Verenigd Koninkrijk enorm veel gespeeld en is daar dan ook ontstaan.

De redactie van 50plus is niet betrokken bij of verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Geschreven door: Redactie