Geen bier in een voetbalstadion, is dat wat?

Door geen bier te schenken in een voetbalstadion loopt een club miljoenen omzet mis. Bij Feijenoord hangt het er nog om.

Bier en voetbal lijken onafscheidelijk. Toch lijkt er bij Feijenoord een andere wind te gaan waaien.

Het nieuwe stadion van Feijenoord moet in 2023 klaar. Momenteel wordt er druk gewerkt aan alle plannen. Het Rotterdams college van Burgemeester en wethouders wacht die plannen af voordat ze een besluit neemt over het wel of niet schenken van alcohol. Met name de veiligheid is een punt van aandacht.

Niet alleen zou een alcohoholvrij Feijenoordstadion een uitzondering zijn, ook zou de club er flink wat centen mee mislopen. Volgens directeur Nieuwenhuis van sportadviesbureau Hypercube gaat het om miljoenen.

Nieuwe spits

Even een voorbeeld: volgens een bericht in het AD zouden supporters van Twente jaarlijks zestien liter per persoon wegwerken. 4000 hectoliter over 25.000 dorstige monden. Bij Heracles gaat het om bijna dertien liter.

Het nieuwe Feijenoord stadion kan aan zo’n zestigduizend man plaats bieden. “Dan kom je op zo’n 10.000 hectoliter bier per jaar. En dat zou zorgen voor tien miljoen euro omzet. “De marge is 30 procent, dus heb je drie miljoen euro extra op de begroting,” zo meent Nieuwenhuis die in het bericht direct een koppeling maakt met de aankoop van een stevige nieuwe spits.

Bron: AD