Bezoek verschillende boeren in de regio tijdens open dag

Een groot aantal boeren in Friesland houdt namelijk op zaterdagmiddag 8 oktober open dag. Bekijk de melkrobot en de ijssalon van Margje24 in Workum, volg een workshop kruidenolie maken bij Ús Hôf in Sibrandabuorren, laat je kinderen paardrijden bij Boerderij Amerijke in Wyns, kijk hoe visser Freerk Visserman de palingstand in stand houdt in Harlingen of bezoek een van de deelnemende bakkerijen of molens.

Alle Streekboeren die zaterdag 8 oktober hun boerderij openstellen voor het publiek verkopen de producten die ze produceren al rechtstreeks via De Streekboer. Op deze manier is het voor de consument mogelijk om op een gemakkelijke manier een compleet assortiment van producten uit de streek in huis te krijgen. Door de boerderijen open te stellen voor publiek doen de boeren er nog een schepje bovenop: ze laten iedereen zien hoe de producten geproduceerd worden.

Verkiezing Streekboer van het Jaar

De open dag wordt georganiseerd in het kader van de Verkiezing Streekboer van het Jaar. Nog tot en met 8 oktober kan er via de website van De Streekboer gestemd worden op een favoriete Streekboer. Op 9 oktober wordt de top drie bekend gemaakt. Deze drie strijden tot en met 14 oktober om de titel Streekboer van het Jaar. De winnaar zal bekend worden gemaakt tijdens een eindevent vrijdag 14 oktober. Stemmen kan nog via www.destreekboer.nl.

De open dag vindt plaats tussen 13:00 uur en 17:00 uur. Via de De Streekboer en Facebookpagina van De Streekboer kom je er achter welke boeren meedoen en wat voor activiteiten er op de boerderijen plaatsvinden.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top