close
  • zondag 5 april
Zorg en Zekerheid

Betere kwaliteit van leven voor kwetsbare ouderen

Betere kwaliteit van leven voor kwetsbare ouderen

Als een olievlek heeft SamenOud zich uitgebreid in Noord-Nederland. Het meerjarig project heeft vanaf 2012 in enkele jaren de toon gezet voor de persoonlijke benadering van ouderen die zelfstandig wonen. Met als doel: betere gezondheid en betere zorg voor kwetsbare ouderen, maar ook voor preventieve zorg voor de “robuuste groep ouderen”.

(Tekst: Zorg en welzijn)

Ouderen die mee hebben gedaan aan het project SamenOud zijn er beter van geworden. Dat is vooral merkbaar bij de meer kwetsbare ouderen die een complexe zorgbehoefte hebben. Hun gezondheid blijft op peil en wordt zelfs beter. ‘Ouderen die meedoen geven aan dat ze vooral tevreden zijn over de zorg vanwege de persoonlijke benadering,’ zegt projectleider Coen Ronde.

Gemeente

SamenOud is begonnen als project onder het Nationaal Programma Ouderenzorg in 2012. Het project startte in 3 gemeenten in Oost-Groningen bij 15 huisartsen. In 2014 is een begin gemaakt bij 12 huisartsenpraktijken in Z-O Drenthe. Partners in het project zijn naast de huisartspraktijken, diverse zorg- en welzijnsorganisaties, gemeentes, zorgverzekeraars, en ouderenorganisaties.

Lees hier verder

Geschreven door: Redactie