Ben jij voor of tegen koopzondag?

Winkelen op zondag, we vinden al zo gewoon. Toch gaan er ook nog altijd geluiden op voor de zondagsrust. Wordt dit een punt bij de gemeenteraadsverkiezingen?

De discussie is niet nieuw, maar duikt toch iedere keer weer op; moeten de winkels op zondag open?

Grote winkelketens kunnen het zich prima permitteren met hun hoeveelheid personeel, voor de kleinere ondernemer is dat veel lastiger. Besluit hij op zondag niet open te gaan, dan voelt hij de druk van zijn concurrenten die dat wel doen. Voor veel bedrijven iedere week weer een dilemma.

Zondagsrust en gezinsleven

Al twintig jaar mogen winkeliers zelf besluiten of ze open zijn op zondag. Volgens D’66 is het echter vreemd dat het in sommige gemeenten wel en in andere niet mag, waar bewust wordt gekozen voor de zondagsrust en het gezinsleven. De ChristenUnie meent dat op 21 maart de keuze kan worden gemaakt, dan zijn namelijk de gemeenteraadsverkiezingen. De koopzondag moet op de agenda. Dat betekent volgens de partij of alles opofferen voor de 24-uurs economie, of kiezen voor een vrije dag zodat een gemiddelde winkelier niet zeven dagen in de week open hoeft te zijn.

Wat vind jij ervan?