close
  • zondag 27 september
Algemeen

Beau van Erven Dorens is boos: “We moeten ophouden met boetes geven”

Beau van Erven Dorens is boos: “We moeten ophouden met boetes geven”

TV-presentator Beau van Erven Dorens vindt het ongelofelijk dat Nederlandse daklozen een boete opgelegd krijgen als ze op straat slapen. Volgens Beau is het uitdelen van boetes aan daklozen zinloos, omdat ze het immers toch niet kunnen betalen.

Afgelopen week zag de presentator bij de fietsenstalling van Amsterdam CS hoe een dakloze door twee agenten werd beboet. Op Instagram vertelt hij: “We moeten ophouden daklozen boetes te geven. Ze hebben geen geld en zullen nooit betalen. De boete van 90 of zelfs 140 euro groeit duizelingwekkend en de dakloze zal niet betalen.”

The Rotterdam Project

Momenteel is het programma Het Rotterdam Project te zien op RTL 4. Hierin volgt Beau vijf daklozen die hulp krijgen. Die hulp krijgen ze in de vorm van een team van experts, het Leger des Heils en een pinpas met een geldbedrag van 10.000 euro. Hiermee kunnen ze schulden aflossen of een kamer huren. In 2016 deed Beau dit in Amsterdam (The Amsterdam Project).

Verspilde energie

Door deze programma’s leeft Beau erg mee met daklozen. Hij betoogt: “Uiteindelijk gaat de dakloze de bak in, de boete blijft staan en hij zal weer niet betalen. De samenleving wordt opgezadeld met duizenden euro’s aan kosten van justitie, deurwaarders, politie en gevangenis, om een oninbare boete van 90 euro te innen en de dakloze wordt begraven onder de schulden (die hij nooit zal betalen). Miljoenen kost het en al die verspilde energie van het ambtelijk apparaat… Het is niet links, het is niet rechts: het is gewoon dom.”

Het bericht is inmiddels ruim 11.000 keer geliked. Heel veel mensen vinden dat de presentator gelijk heeft. “Het siert je dat je, als één van de weinige bekende Nederlanders, zoiets beschamends aankaart.” Een ander zegt: “Mee eens Beau, zo bijzonder wat jij met jouw projecten doet.”

Het Rotterdam Project wordt iedere dinsdagavond om 21.30 uur uitgezonden op RTL 4.

Foto: William Rutten

Geschreven door: Redactie