Herman Serveert. Dat heeft niets met tennis van doen, ook al komt chef Herman zelf behoorlijk sterk en energiek over, maar vooral met het uitserveren de meest heerlijke hapjes in het gelijknamige restaurant in Grou. Deze sportieve kok kookt met bravoure en serveert vooral Baskische voorgerechtjes en tapas. Baskisch? Daar willen we wel even enkele weetjes op los laten, hier komen ze.
Baskische weetjes:
- Baskenland is geen land, maar een regio
- Baskenland ligt zowel in Spanje als Frankrijk
- Baskenland kent drie miljoen inwoners
- Het heeft een eigen cultuur en eigen taal
- San Sebastian heet in het Baskisch Donostia en Bilbao wordt Bilbo
- De Baskische keuken is geweldig.
- Naast vlees, worden met name vis en zeevruchten gebruikt.
- Pintxos is een traditioneel Baskisch broodje of klein hapje (met prikker)
Pintxos
Wie bij Herman Serveert aanschuift krijgt voor ieder menu zo’n pintxos geserveerd. Hermans motto: proeven, delen en genieten. Dus laat het je welgevallen. Trouwens; alle gerechtjes, en dat zijn er heel veel, mag je proeven. Ze zijn klein en vooral heel lekker, maar het menu is zo uitgebreid dat iedereen zijn buik er vol aan kan eten. Verschillende combinaties zijn mogelijk en je kunt je wensen van tevoren kenbaar maken.
Lekker eten bij Herman Serveert in Grou? Kijk bij onze culinaire hotspots