Baby’s kregen in 2019 het vaakst de namen Noah en Emma

Is jouw naam hopeloos uit de mode of komt hij juist voor op de lijst van populairste kindernamen van 2019?

De Sociale Verzekeringsbank presenteerde afgelopen week  de populairste kindernamen van het afgelopen jaar. In 2019 was de populairste jongensnaam Noah. Voor meisjes was dat Emma. Deze namen werden respectievelijk 785 keer en 731 keer gegeven.

De toppers

Emma staat met haar 731 keer duidelijk op nummer 1. Op de tweede plek volgt Mila. Die naam is 671 keer gegeven in 2019 gevolgd door Sophie. 645 meisjes hebben deze naam gekregen. Bij de jongens is het verschil iets groter tussen de nummer één en twee. Noah is 785 keer gegeven en 717 baby’s zijn Daan genoemd. Ben jij vernoemd naar je opa of oma of heb je je eigen kinderen vernoemd? In veel families gebeurt het nog, en soms leidt dat tot hilarische verbasteringen of een vernoeming die niet helemaal in de smaak valt of ver gezocht is. Hoe het hoort lees je in dit artikel.

De kindernamen en de SVB

De SVB publiceert elk jaar een overzicht van de populairste kindernamen. Doordat deze organisatie de kinderbijslag uitbetaald kunnen zij zien welke namen pasgeboren baby’s hebben gekregen. Namen die minder dan 25 keer voorkomen, worden trouwens in de lijst niet genoemd. Dit doet de SVB om de privacy van baby’s die een exclusievere voornaam hebben veilig te stellen.

Het volledige overzicht van de kindernamen is te vinden op www.svbkindernamen.nl.