ANWB start onderzoek naar e-bike accu’s

Haperende accu’s, onvoorziene kosten bij vervanging: de ANWB ontvangt veel signalen van leden die problemen ondervinden met de accu van hun elektrische fiets. De bond start daarom binnenkort een onderzoek om de meest voorkomende problemen in kaart te brengen.

In het onderzoek komen verschillende aspecten aan bod: hoe gaat het lid zelf om met zijn of haar accu en in hoeverre speelt dit een rol bij de problemen, wat is de aard van de klachten en zien we hier een bepaalde tendens in, hoe is de nazorg na aankoop van een elektrische fiets en worden kopers wel goed geïnformeerd?

Besparing
Vooral die laatste vraag lijkt een punt van aandacht. Zo zijn veel gebruikers verrast als ze na een aantal jaren hun accu moeten vervangen; een dure aangelegenheid die je zomaar 400 of 500 euro kost. De ANWB wil in dit licht inventariseren wat de mogelijkheden zijn voor het herstellen (ook wel ‘reviseren’) van de bestaande accu en wat hiermee bespaard kan worden. Daarnaast zal de bond ook andere veelvoorkomende klachten nader onderzoeken. Denk bijvoorbeeld aan haperende accu’s of de levering van slechte of twijfelachtige accu’s.

Lees hier alles over het onderhoud van je e-bike accu