close
  • zondag 20 juni
Verhuizen

Alles wat je moet weten over verhuisverzekeringen

Alles wat je moet weten over verhuisverzekeringen

Sommige verhuizingen hebben meer risico op schade dan anderen; denk hierbij aan een internationale verhuizing of een verhuizing van een zeer grote inboedel. In dit soort gevallen kan een verhuisverzekering verstandig zijn. Er is een aantal verzekeringen die jouw inboedel kunnen beschermen.

All-Risk verzekering 

Met de All-Risk verzekering ben je verzekerd tegen diefstal, schade of het kwijtraken van je spullen tijdens je verhuizing. Deze verzekeringen worden vaak afgesloten bij een internationale verhuizing. Deze verzekeringen worden dus vaak aangeboden bij een verhuizing naar het buitenland, ook omdat normale verzekeringen (zoals Erkende Verhuizers) vaak niet meer geldig zijn zodra je de grens over gaat. 

Het garantiecertificaat ‘Erkende Verhuizer’

De verzekering ‘Garantiecertificaat Erkende Verhuizer’ is een verzekering die centraal is vastgelegd. Erkende Verhuizers is een brancheorganisatie waarbij veel verhuizers in Nederland zijn aangesloten. Als een verhuisbedrijf zich een Erkend Verhuizer noemt, betekent dit dat ze zich moeten houden aan afgesproken voorwaarden, verzekering en garantie. Erkende verhuizers verzekeren jouw inboedel dus tot een bedrag van €100.000,-. Bij sprake van diefstal of schade, zal Erkende Verhuizers een bedrag uitkeren, dat gebaseerd is op de nieuwaarde van je spullen. Bij deze verzekering wordt ook niet gekeken naar de schuldige van de schade/diefstal; dit neemt dus al stress weg. 

Standaard verhuisverzekering 

Verscheidene verhuisbedrijven bieden een standaard verhuisverzekering aan. Deze verschillen vaak per verhuizer, aangezien deze niet zijn vastgelegd. Bij de ene verzekering kan je eigen risico dus veel hoger of lager zijn dan bij de andere verzekering. Lees daarom altijd goed de algemene voorwaarden en of je schade alleen wordt vergoed als deze wordt aangericht door de verhuizer of ook in andere gevallen! 

Inboedelverzekering

Inboedelverzekeringen kunnen soms wat lastig doen; een standaard inboedelverzekering geldt namelijk alleen op het adres waar de polis op is afgesloten. Zodra de spullen dus buiten je woning komen zijn ze niet meer verzekerd, wat natuurlijk niet handig is als je gaat verhuizen. De kans is groot dat bij verhuisschade, er niets wordt vergoed. Kijk naar de voorwaarden van je inboedelverzekering, en neem eventueel contact op met je verzekeraar om een extra verhuisverzekering af te sluiten!

Verhuizen naar Flevoland met ScanMovers

Bij ScanMovers screenen ze alle verhuizers op het platform grondig; een veilige verhuizing is natuurlijk een prioriteit. Vandaar dat wanneer je bij ScanMovers verhuizers gaat vergelijken, en naar verhuizers en verhuisverzekeringen die passen bij jouw verhuizing! Vul dus hier je verhuisdetails in en ScanMovers gaat verhuizers zoeken die bij jouw wensen passen. Binnen 24 uur heb je 6 verhuisoffertes binnen die je in alle rust kunt gaan vergelijken. Heb je dan de perfecte verhuizer gevonden voor jouw verhuizing naar Flevoland? Laat het ScanMovers weten en zij regelen de rest!

Wil je meer weten en zoek je verhuistips over verhuizen naar Flevoland? Bij ScanMovers kun je daar meer over lezen op hun pagina “Verhuizen Flevoland”.

[advertorial]

Geschreven door: Redactie