Alleenstaande vijftigers? Er zwemmen veel vissen in de zee

50+ en single? Nieuwe kansen, nieuwe prijzen!

Ouder dan vijftig jaar en op zoek naar een nieuwe partner? Dan kun je vissen in een vijver van anderhalf miljoen alleenstaande 50+’ers. Ja, ja… De cijfers liegen er niet om. Waren het voorheen vooral de jongeren en de dertigers die op zoek gingen naar een nieuwe liefde, tegenwoordig spelen 50+’ers het spel evenzo goed mee.

Ouder dan vijftig jaar en single is niet langer uniek te noemen. Een groot deel van het aantal alleenstaanden was vorig jaar vijftig jaar en ouder. Het gaat volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek in 2017 om een stijging van een kleine veertigduizend singles in Nederland. Onder de vijftig bleef het aantal vrij stabiel, boven de vijftig is de afgelopen vijf jaar een flinke stijging te zien. In totaal zijn er ruim anderhalf miljoen alleenstaande vijftigplussers.

Dat betekent natuurlijk nogal wat voor de maatschappij. Meer 50+-ers kiezen bijvoorbeeld voor een vakantie voor alleenstaanden. Echt alleen of een groepsreis. En ze begeven zich en masse op datingsites.

Je staat er van te kijken!

Mensen met een huwelijk van een jaar of zestig halen nu niet voor niets met gemak de krant. Ging het voorheen om de burgemeester en het bloemetje, want er waren immers meerdere oudere mensen in het dorp die zo lang met elkaar getrouwd waren, nu gaat het pas écht om de hoge getallen aan huwelijkse jaren. Je staat er van te kijken!

Menigeen vraagt zich af hoe het kan. Makkelijk uit te leggen. Je trouwde jong en hield het bij die ene partner. Getrouwd rond je twintigste en nu je de tachtig aantikt, ben je toch maar liefst zo’n zestig jaar met elkaar samen.

En dat is knap, verdomd knap. Menig jonge vijftiger kan zich er nu maar weinig bij voorstellen. ‘Wie houden het nu zoveel jaren met elkaar uit?’ Als jou dat dus wel lukt, breek je echt alle records. Maar zover zijn we nog lang niet, halen we ook niet want we wisselen tussen ons vijftigste en zestigste nog met gemak van partner. Gooi maar uit die hengel.