Ali B verrast eenzame ouderen met prachtige bloemen

Door de coronacrisis zijn veel ouderen in een isolement geraakt. Met deze bloemenactie laat de sierteeltsector ouderen weten dat ze niet vergeten zijn.

Op initiatief van de sierteeltsector en rapper Ali B zijn vandaag, op Goede Vrijdag, circa 150.000 ouderen in verzorgingshuizen en alleenstaanden in de thuiszorg, verrast met een kleurrijk boeket. 

De afgelopen dagen is er met man en macht gewerkt om de landelijke sierteeltactie ‘Samen tegen eenzaamheid bij ouderen’ voor te bereiden. Duizenden bloemen zijn geoogst, prachtige boeketten zijn samengesteld, en logistiek en vervoer werden in een zeer krappe tijd voorbereid. Ali B deed verschillende steden aan waaronder Gouda en Tilburg. In Gouda werd de rapper bijgestaan door de Burgemeester van Gouda, Pieter Verhoeve en de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Carola Schouten. Ook in Tilburg deelde Ali met de burgemeester van de stad, Theo Weterings honderden boeketten uit aan ouderen.

Bloemenactie als steun

Door de coronacrisis zijn veel ouderen in een isolement geraakt. Een groot aantal partijen uit de sierteeltsector heeft zich verenigd om juist nu iets te doen tegen die eenzaamheid. Met deze bloemenactie laten ze de ouderen weten dat ze niet vergeten zijn. De sector wil namelijk, ondanks de forse klappen die het zelf vangt, juist nu een verschil maken en onder de aandacht brengen dat je met bloemen en planten heel veel mensen blij kunt maken. Ze roept consumenten op om zelf ook in actie te komen en een mooi boeket of een plantje te geven aan ouderen die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken in deze moeilijke tijd. Samen tegen eenzaamheid, juist nu!

Foto (C): Cinefleur x Mooiwatbloemendoen.nl