Heb jij al je verzekeringen op een rij?

Een actueel digitaal overzicht van al je verzekeringen. Handig of overbodig?

In navolging van ‘Mijnpensioenoverzicht.nl’ komt er nu ook en soortgelijk overzicht voor al je verzekeringen. Tenminste, als er zoveel mogelijk verzekeraars mee gaan doen aan deze website. 

Tot nu kan zo’n zestig procent van alle verzekeringen worden ingevuld. Eind dit jaar zal dat ruim tachtig procent zijn. Daarmee heb je met Mijnverzekeringenopeenrij.nl een overzicht van al je verzekeringen en kun je in een oogopslag zien of je wel of niet dubbel verzekerd bent of dat je bijvoorbeeld een belangrijke verzekering mist.

Gemakkelijk

Je moet je identificeren en kenmerken invullen, maar daarna kun je steeds gemakkelijk bij je overzicht en deze zelfs delen met familieleden. De verzekeraars kunnen de gegevens niet inzien, meent een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars op nu.nl. De data kunnen ook niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden.

De website is ontwikkeld in opdracht van de Stichting De Poliskluis, bestaande uit vertegenwoordigers van zes verzekeraars en het Verbond van Verzekeraars. De website zelf vermeldt nog in een testfase te zitten.