Door Adidas genegeerde reclame gaat alsnog viral

Wauw, deze ontroerende reclame over een eenzame gepensioneerde hardloper gaat de hele wereld over. De Duitse student Eugen Merher maakte hem voor Adidas, maar het sportmerk wilde er in eerste instantie niets van weten. Inmiddels is de video meer dan 2 miljoen keer bekeken en heeft Adidas de man een baan aangeboden.

De 26-jarige filmstudent maakte een prachtige commercial over het leven van een oude hardloper in een bejaardentehuis. De man voelt zich eenzaam en ongelukkig en wil graag weer hardlopen. Dan vindt hij zijn oude hardloopschoenen weer terug en gaat hij lopen. De opdracht luidde: bedenk een reclame voor welk merk dan ook, alles mag, zolang het budget van 3500 euro maar niet wordt overschreden.

Werk van een professional

The Huffington Post vergeleek het werk van de student met het werk van een professional. De krant was verbaasd dat Adidas in eerste instantie niets wilde weten van de reclame. „We hebben geprobeerd om contact op te nemen met de communicatieafdeling van Adidas, maar we kregen niet echt een reactie”, zei de twintiger tegen de krant. Nadat zijn video het internet over was gegaan en alleen maar positieve reacties had ontvangen, reageerde Adidas. RTL Z meldt er naast Adidas nog heel wat andere bedrijven in de rij staan om Eugen een stage of baan aan te bieden. Het jonge talent, dat in het derde jaar van zijn studie zit, laat weten dat hij misschien wel ergens aan de slag gaat, in zijn vak is ervaring vaak belangrijker dan een papiertje.

De inspiratie voor deze video kwam van een overleden familielid. Tijdens familiefeestjes sprak Eugen altijd met een familielid van 80. De oude man met een jong hart was een grote inspiratiebron voor deze reclame.

Kijk mee en oordeel zelf.