Goedkoper boodschappen in westen van het land

Let op waar je je boodschappen doet. Er gaan verschillende prijsniveaus rond voor eenzelfde product. 

Alhoewel de Albert Heijn niet goedkoop is met z’n A-merken heeft deze supermarkt de meeste en meest voordelige aanbiedingen en is het de moeite waard daar je voordeel mee te doen, zo meent de Consumentenbond naar aanleiding van prijsvergelijkingen (oktober vorig jaar).

Naast aanbiedingen raadt de consumentenbond aan om goed de prijzen te vergelijken van zowel huismerken als A-merken binnen maar ook tussen verschillende supermarkten. Iets waar je echter weinig aan kunt doen is de plaats waar jouw super gevestigd is. Want ook daarop worden prijzen gebaseerd.

Concurrentie

Wie in Noordwijkerhout een fles ketchup bij de Jumbo koopt en deze voor eenzelfde prijs in Surhuisterveen denkt te kunnen kopen, kan wel eens raar opkijken. Omdat de Zuidhollandse Jumbo flink wat concurrentie krijgt van bijvoorbeeld een Dirk en nog vele andere supermarkten, kan de ketchup daar goedkoper zijn dan in het Friese Surhuisterveen.

De Jumbo hanteert namelijk drie prijsniveaus. In meer dan de helft van het aantal Jumbo’s in Nederland wordt het hoogste prijsniveau gehanteerd. Dat is op plaatsen waar weinig concurrentie is, zoals in het noorden van het land. Goedkoper wordt het in het drukke Westen.

Aldi en Lidl

Het gaat vooral om A-merken waar de ketens mee spelen, want ook Hoogvliet doet in deze systematiek mee. Die hanteert twee prijsniveaus.

Het goedkoopst ben je uit bij met de huismerken van de Aldi en de Lidl, maar het verschil is al minder groot dan voorheen. Spar is het duurst met z’n A-merken, maar ook de huismerken van de Spar zijn aan de prijs.

Bron; Max/Consumentenbond

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top