Wandelfanaat? Check de wandelgids Streekpad Noardlike Fryske Wâlden

Al wandelend niet alleen in aanraking komen met de natuur maar ook met verhalen uit de streek. Dat kan met de nieuwe wandelgids voor Streekpad Noardlike Fryske Wâlden.

Wandelaars opgelet. Afgelopen woensdag is in het Provinciehuis in Leeuwarden de eerste wandelgids van het Streekpad Noardlike Fryske Wâlden uitgereikt.

Uit naam van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden en stichting Wandelnet overhandigde Joop Atsma, ambassadeur van het gebied, de nieuwe wandelgids aan Gedeputeerde Johannes Kramer.

Elzensingels

De wandelgids is onderdeel van het nieuw gerealiseerde Streekpad Noardlike Fryske Wâlden. Het wandelpad heeft een lengte van 165 km en voert door het kleinschalig landschap van de Noardlike Fryske Wâlden. Een landschap van elzensingels en houtwallen, maar ook van open landschappen en natuurgebieden.

De Alde Feanen

De route heeft als startpunt Burgum en voert via Feanwâldsterwâl naar de Trynwâlden. Langs de oude halepaden bij Damwâld, de Zwagermieden en Westergeest komt het streekpad in Kollum en Buitenpost. De route gaat langs Veenklooster en loopt vervolgens via Rottevalle en Eastermar naar het Nationaal Park De Alde Feanen. Via Sumar komt de wandelaar vervolgens weer in Burgum.

De wandelgids bevat informatie over landschappen en bezienswaardigheden, maar ook verhalen over ‘singelier folk’ in de Friese Wouden. De officiële opening van het Streekpad Noardlike Fryske Wâlden vindt in het voorjaar plaats, de gids is beschikbaar vanaf 5 maart.
Kijk voor meer mooie wandelroutes op onze 50+ site.