65plus en zoekend naar hypotheek op maat

65plus: waar vind je een nieuwe hypotheek die past bij jouw situatie?

Wie als 65plusser een hypotheek wenst, krijgt veelal een standaard verhaal te horen, terwijl het juist voor hen belangrijk is om een berekening op maat te krijgen. Er is immers al een financieel verleden, een vorig huis, een kapitaal opgebouwd of een pensioen in zicht.

Niet-doorsnee klanten

Daar moet gericht naar gekeken worden, maar niet iedere geldverstrekker is daar in thuis. Is er bijvoorbeeld sprake van een AOW-gat ten gevolge van het eerder stoppen met werken? Wordt er een nieuw huis gekocht dat minder lasten met zich meebrengt? Dat zijn veelal zaken van niet-doorsnee klanten en daar weten veel verstrekkers niet goed raad mee.

Banken kunnen dat

Uit onderzoek van de Vereniging Eigen Huis blijken tien van de 23 onderzochte hypotheekverstrekkers mensen een juiste hypotheek aan te kunnen bieden. Dat wil zeggen; een hypotheek die past bij de situatie qua woning, werk en levensstandaard. Vooral banken kunnen dat. Er zijn veel nieuwe geldverstrekkers op de markt die dit maatwerk niet kunnen leveren en ook verzekeraars blijven achter.

Bron: eigenhuis