Camperjoy, op reis met de Lambortinki

Reis mee met Martin en Miriam
Martin en Miriam Lammertink zijn sinds 1989 een setje. Ze wonen samen met dwergteckel Joep en beiden zijn zelfstandig ondernemer. Gezelligheid met vrienden, lekker koken en lachen, daar houden ze van, maar vooral ook van samen reizen. Jaren hadden ze een caravan en daarna kwamen de verre vliegreizen. Tot die eerste camperreis in Amerika. Dat was zo’n geweldige ervaring dat ze gingen dromen van een eigen camper. Die kwam er in 2014, de Lambortinki. De naam is een knipoog naar hun achternaam en het luxe automerk Lamborghini. De eerste korte reizen met hun camper gingen prima en het smaakte naar meer. Scooter achterop en sinds dit jaar gaat Joep ook mee.
Inmiddels toeren ze alweer drie jaar regelmatig rond met hun rijdende huis en vanaf nu gaan we Martin en Miriam volgen. We pakken hun reisverhalen op vanaf het begin in 2014 in een wekelijkse blog. Hun reizen zullen ons leiden naar mooie plekken binnen Nederland, maar ook naar Italië, Schotland en San Marino. Vandaag deel 1 van Camperjoy.
 

 

Deel 1 Camperjoy – Debuutweekend met onze eigen Camper

Vrijdag 19 december 2014

De afgelopen week heeft in het teken gestaan van het inrichten van onze eerste eigen camper, een Eura Mobil 680 uit 1999. De camper is gekocht in Den Helder en we hebben na de aankoop een aantal aanpassingen laten doen: een extra daglichtpaneel, een omvormer, een scooterrek en achteruitrijdcamera laten monteren. Vorige week zaterdag hebben we de camper opgehaald en gedurende dat weekend alles schoongemaakt, eigen luchtje erin, voor alle inboedel proberen een goede en praktische plek te vinden. Vervolgens ook direct onze eerste algehele dronkenschap en gezelligheid ondervonden; vele familieleden en vrienden kwamen een kijkje nemen en ons enthousiasme delen. Was super!!

De onderlinge afspraak tussen Mir en mij is dat zij de binnenkant operationeel maakt en ik de buitenkant

Maar ja….een schone, ingerichte camper nodigt uit om mee weg te gaan, dus maar besloten om dit weekend twee nachtjes de camper in te wijden. Vannacht staan we in de camperplaats van het jaar: De Zwaan in Nunspeet. Na het werk direct boodschappen gedaan voor dit weekend en nadat Miriam ook klaar was met de werkzaamheden van haar kapsalon, zijn we direct in de camper geklommen en hebben we onze eerste kilometers gemaakt met volle bepakking.

Aangekomen bij de camperplaats in Nunspeet werden wij hartelijk ontvangen door de eigenaar. Nadat we ons plekje hadden toegewezen gekregen, zijn we kwartier gaan maken. De onderlinge afspraak tussen Mir en mij is dat zij de binnenkant operationeel maakt en ik de buitenkant. Deze werkwijze heeft erg goed gewerkt tijdens de twee maanden dat we een camper in de USA hebben gehuurd. Maar dat was al weer een aantal jaren geleden, dus de routine moest weer even gevonden geworden. Ik heb een Mr. Bean act opgevoerd; alles ging mis; de stekker kreeg ik er niet goed in, de kabel van 40 meter viel uit mijn klauwen en zat meteen in de knoop. Daarover vier keer gestruikeld, kon ik de aansluiting van camping nergens vinden en daarna ook niet mijn draaisleutel om de hoekpoten uit te draaien. Deze kon ik ook niet uitdraaien zonder mijn hele gewicht eraan te hangen. Zaten nogal vastgeroest, maar WD40 doet wonderen.

Nu staan we uiteindelijk op de plek en Mir heeft het zoals gewoonlijk weer gezellig gemaakt binnen de cabine; lekker muziekje, toastjes, biertje en wijntje en sfeerverlichting aan. Bedje ligt al helemaal opgemaakt en kacheltje snort lekker. Het is niet koud en lekker behaaglijk. Wij komen de avond wel door…

Hopelijk na een goede nachtrust, reizen we morgenochtend door naar een Natuurkampeerterrein van Staatsbosbeheer in de buurt van Boxmeer. Ook zin in! Tot morgen!

Volgende week deel II