50PlusTestpanel heeft Shimano Steps getest

Shimano Steps is een volledig geïntegreerde groepset met middenmotor. De technologie in Shimano Steps is bedoeld ter ondersteuning van fietsers. De fietsers hebben allemaal één ding gemeen: ongeacht de leeftijd en het gebruik genieten ze allemaal van het buitenleven.

E-bike systeem enthousiast ontvangen
De testers – in de leeftijdsgroep 50 tot 65 jaar – zijn stad en land doorgefietst en hebben gemiddeld 51,6 kilometer afgelegd. De Shimano Steps e-bike is zowel gebruikt als vervoermiddel voor woon-werkverkeer als voor de vrije tijd. Bij alle testers overtreft de Shimano Steps de verwachtingen. De Shimano Steps wordt in hoge mate bij vrienden, familie of kennissen aanbevolen.

Complimenten
De Shimano Steps scoort hoog op veiligheid en comfort. Met de algemene onderzoeksvraag Hoe beoordelen testers de Shimano Steps e-bike? zijn de testers zeer positief. De Shimano Steps scoort vooral erg goed op bedieningsgemak, het automatisch schakelen en de duidelijke display op het stuur. De aanwezigheid van het geluid van de motor is een aandachtspunt.