close
  • zondag 12 juli
Vrije tijd

50plusinnederland wenst je een gezond en gelukkig 2019!

50plusinnederland wenst je een gezond en gelukkig 2019!

We luiden het jaar in met een prachtige foto van fotografe Gea Neijsen en wensen daarmee iedereen een gezond en gelukkig 2019! Gea legt uit hoe de bijzondere foto tot stand is gekomen.

“De foto is gemaakt tijdens de workshop ‘Gooi je eigen glazen in’. Het lezen van die titel roept misschien de vraag op of het wel verstandig is om de workshop te volgen, maar het was echt super leuk! Vooraf ben ik langs meerdere kringloopwinkels gegaan om glazen te verzamelen waarvan het niet erg is dat ze nooit in mijn kast zullen belanden. Ja, een beetje verspillen is het wel. Maar gelukkig belandde het glas na afloop keurig in de glasbak voor recycling.

Teamwork

Het fotograferen was echt teamwork. De voorbereiding was al gedaan, als fotografen hoefden we alleen nog maar de glazen te vullen en de opstelling neer te zetten. Iemand anders deed het licht uit en een derde persoon liet ‘op het juiste aftelmoment’ een gevuld glas vallen. En dan hoop je dat het precies zo gaat als je het je als fotograaf had voorgesteld: vanuit de juiste hoek, op het juiste moment en met de juiste snelheid. En dan klikken… We hadden een super flitsopstelling. Maar dan nog; in een split second ligt alles aan diggelen. Gelukkig heb ik een snelle camera en had ik een goed maatje. Niettemin heb ik veel foto’s geschoten die het nét niet zijn, maar er waren ook genoeg geslaagde foto’s waarop je de vloeistof mooi ziet vliegen. Soms in de meest bijzondere vormen!

Glas

Geschreven door: Gea Neijsen